Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ, 2 aprilie: Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Poarta a III-a a Cetăţii va fi luminată în albastru

Publicat

autism poarta III Sâmbătă, 2 aprilie, la Alba Iulia vor avea loc mai multe activități care vor marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Astfel, începând cu ora 18.30, în fața Porții a III-a a Cetăţii Alba Carolina, manifestările vor include iluminarea în albastru a monumentului, lansarea de baloane albastre, mesaje de solidaritate pentru persoanele cu autism și un moment artistic.

Națiunile Unite au declarat, în decembrie 2007, data de 2 aprilie ca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, aceasta fiind sărbătorită anual la nivel mondial, cu scopul de a dinamiza și coagula eforturile mondiale de promovare a unei bune înțelegeri a autismului și de a crește nivelul de conștientizare al publicului larg privind nevoile sociale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora.

Persoanele cu autism pot fi ajutate, o combinație între intervenția timpurie, educația specială, sprijinul familiei și, în unele cazuri, medicația ajută la creșterea numărului de copii cu autism care trăiesc o viață normală. Intervențiile speciale și programele educaționale pot mări capacitatea lor de a învăța, comunica și relaționa cu alții, în timp ce se reduc severitatea și frecvența comportamentelor nedorite.

2 aprilie – Ziua internațională de conștientizare a autismului, reprezintă un prilej să amintim opiniei publice că există persoane cu tulburări din spectrul autismului și să aducem în prim plan problemele cu care se confruntă aceste persoane și familiile lor, acest lucru dând sentimentul de apartenență și solidaritate umană. În întreaga lume, evenimentele organizate folosesc culoarea albastră, sau mai specific lumina albastră, luminând clădirile reprezentative pentru orașul lor.

În Alba Iulia se va marca această zi sâmbătă, 2 aprilie, începând cu ora 18.30, în fața Porții a III-a, cu următoarele activități:

– activități sportive cu copii: „Predăm ștafeta”

– „Construim împreună” – puzzle „Stema municipiului Alba Iulia – în albastru” – activitate susținută de Asociația ACAS,

– luminarea în albastru a Porții a III-a Cetății Vauban și lansarea de baloane albastre (în jurul orei 20.00)

– Mesaje de solidaritate pentru persoanele cu autism

– Moment artistic cu Duetul Fluvio (muzică de divertisment la vioară și flaut).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax