Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sâmbătă, 4 noiembrie: Eveniment aniversar, 11 ani cu Garda Apulum. Spectacol de reconstituire istorică antică, la Alba Iulia

Publicat

Garda Apulum va susține sâmbătă, 4 noiembrie, începând cu ora 13:00, în fața Porții a IV-a a Cetății Bastionare Alba Carolina, un spectacol de reconstituire istorică antică.

Evenimentul marchează aniversarea a 11 ani de când trupa de voluntari albaiulieni, care compun formațiunile Legiunea XIII Gemina, Ludus Apulensis, Lupii Apovlonvlvi și Magna Nemesis dau viață perioadei antice a orașului Alba Iulia.

Acest proiect de reconstituiri istorice antice a debutat în Alba Iulia la 26 octombrie 2012, când, sub coordonarea Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, Legiunea XIII Gemina „s-a întors acasă”, în vechiul castru Apulum.

Alături de ea și-a făcut apariția și trupa de gladiatori, Ludus Apulensis, pentru ca un an mai târziu, lor să li se alăture și războinicii daci din Apoulon.

La 11 ani de la lansare, peste 80 de voluntari sunt implicați în acest proiect, mare parte din ei din oraș, dar și din țară.

Astăzi, Garda Apulum, devenită un brand al orașului Alba Iulia, se poate lăuda cu susținerea a sute de reprezentații de reconstituire istorică antică, majoritatea în Cetatea Bastionară Alba Carolina, în cadrul tradiționalului spectacol de vineri, din timpul sezonului aprilie-septembrie.

Dar în același timp, reenactorii albaiulieni au promovat patrimoniul antic local în cadrul a zeci de evenimente la care au participat, atât în țară, cât și în străinătate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax