Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Adventure Airsoft Contest II, la Alba Iulia. Mai multe echipe din România se înfruntă pentru supremație, în Cetatea Alba Carolina. Vezi PROGRAMUL

Publicat

IMG_1108 La Alba Iulia se va desfășura sâmbătă, 27 mai, cea de-a doua ediție a competiției Adventure Airsoft Contest. Zece echipe de airsoft din țară se vor înfrunta pentru supremație, încercând să cucerească Cetatea Alba Carolina. Tot în cadrul evenimentului, pasionații de airsoft își pot demonstra calitățile de trăgători la concursul de TIR pentru amatori.

Evenimentul Adventure Airsoft Contest, ajuns la ediția a doua, se va desfășura în data de 27 mai. Concursul face parte integrantă din Patrula Airsoft România (PARO) care în 2017 va avea 6 etape. În funcție de specificul terenului etapele pot fi clasificate în patrula de pădure (Deva și Cluj Napoca), patrula urbană (Alba Iulia și Luduș), patrula în fabrici (Făgăraș și București). Cluburile organizatoare sunt: Renegades, ACS Aquila, DAC, CSABv, Ludus Legio. Pentru evenimentul de la Alba Iulia ce va avea loc în Cetatea Alba Carolina organizatori vor fi Asociația de Airsoft „Super Daddys” în colaborare cu Primăria municipiului Alba Iulia.

La nivel de airsoft, competiția de la Alba Iulia este, potrivit organizatorilor, singurul eveniment național în stil patrulă care se desfășoară cu public.

YouTube video

YouTube video

Arhitectura traseului de la Alba Iulia este una inedită pentru desfășurarea unui concurs de acest gen, aceasta punând la încercare într-un relief istoric tipologia de luptă contemporană. Pe parcursul competiției echipele vor traversa șanțurile Cetății, membrii acestora fiind nevoiți să treacă toate probele în viteză și cu rezultate cât mai bune. Având în vedere ediția trecută s-a concluzionat că arcul peste timp din punct de vedere arhitectonic pune și acum la grea încercare competitorii, aceștia fiind obligați la o condiție fizică foarte bună și o pregătire tactică fără cusur pentru a intra în lupta pentru câștigarea titlului de „Cuceritor al Cetății Alba Carolina”.

În acest an participanții vor fi din Suceava, Cluj-Napoca, Sibiu, Deva, Brașov, Făgăraș, Turda, Arad, Mediaș și Baia Mare.

Concursul se va desfășura pe toată perioada zilei de sâmbătă, 27 mai, echipele intrând pe traseu la interval de 30-45 de minute. Concurenții vor avea de trecut mai multe probe cuantificate, în funcție de dificultate, cu un anumit punctaj fiecare. Probele la care vor concura unele dintre cele mai bune echipe de airsoft din țară sunt:

  • Eliminare cuib mitraliera
  • Cunoștiințe acordare prim-ajutor
  • Eliminare ambuscadă
  • Aruncare grenadă
  • Sniper
  • Orientare
  • Eliberare ostatic
  • Transport VIP
  • Proba pușcaș
  • Tir static
  • Probă surpriză

Pe tot parcursul traseului echipele vor fi însoțite de arbitrii care cronometrează și punctează fiecare atelier în parte, urmând ca la final să se stabilească câștigătorii. Se vor premia atât ocupanții locurilor 1, 2 și 3 cât și cel mai bun comandant, medic, lunetist, grenadier, navigator și pușcaș.

Câștigătorii din prima ediție Adventure Airsoft Contest – Tir Amatori, la egalitate de puncte, au fost Tabalus Traian și Ardelean Marius, primind ambii ca și premiu câte un pistol pentru airsoft, iar pe locul doi s-a clasat Rob Denis, care a primit ca și premiu o replică pentru airsoft a unui shot-gun.

Pentru a se familiariza cu acest sport, pe tot parcursul zilei, va fi deschis un atelier de tip gratuit deservit de jucători de airsoft experimentați. Aici se pot executa trageri cu diverse tipuri de replici în diverse modele de ținte și se pot afla detalii despre armele reale de tip M4, AK 47, SVD și se poate participa la concursul cu premii pentru amatori.

Ca și la ediția precendetă, în cadrul competiției se va desfășura și concursul de TIR pentru amatori. Acesta se va desfășura în prima parte pe locația de anul trecut (Latura de Vest a Cetății Alba Carolina), iar în partea a doua la clădirea CQB din apropiere (o clădire construită din lemn, în care vor fi amplasate ținte metalice are vor cădea atunci când sunt lovite). La această probă concurenții pot alege oricare dintre replicile disponibile de puști de asalt și vor executa două focuri de reglaj în stegulețul de deasupra țintei apoi 3 focuri cuantificabile în țintă. În funcție de ierarhie, cei mai buni 10 concurenți vor trece în faza următoare, respectiv proba de TIR dinamic airsoft. La această probă concurentul are de parcurs un traseu, într-o clădire, unde trebuie să doboare toate țintele identificate într-un timp cât mai scurt. Vor fi declarați câștigători concurenții cu cel mai bunt timp, ocupanții locurilor 1,2,3 fiind premiați cu replici airsoft.

Program Adventure Airsoft Contest II

08.30 – Crono OPFOR

09.00 – Sosire participanți și înscriere

10.00 – Briefing Team Leader – Tragerea la sorți a ordinii de intrare în concurs

10.30 – Briefing general

11.00 – Start concurs

11.30 – Deschidere atelier pentru amatori

  • înscriere pentru concursul cu premii până la ora 14.00

15.00 – Start concurs amatori

17.00 – Estimativ, sosire ultima echipă

18.00 – Festivitatea de premiere

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax