Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Alba Iulia City Race, ediţia a II-a. Peste 700 de concurenţi sunt aşteptaţi la linia de start PROGRAMUL

Publicat

alba iulia city race Sâmbătă, în Alba Iulia are loc cea de-a doua ediţie a competiţiei „Alba Iulia City Race”. Ambasadorul ediției cu numărul doi a fost desemnat  Marian Oprea, declarat cel mai bun atlet român în 2013, vicecampion olimpic în proba de triplu salt. Până în prezent s-au înscris 409 concurenţi la semimaraton, 200 la cros şi 95 la proba Kids Race. Cei care nu au apucat să se înscrie online o mai pot face şi la faţa locului. La ora 10.00 se va da startul pentru semimaraton şi cros din Piaţa Cetăţii.

Validarea participării și ridicarea kitului de concurs pentru Semimaraton / Cros / Kids Race se face de către participanți personal, vineri 13 martie, între orele 16:00 – 23:00 și sâmbătă 14 martie, între orele 7:00 – 9:00 la Centrul Militar Județean în zona Porții a III-a a Cetății Alba Carolina. Copii pot fi înscriși de părinți și până la oră 13.00 în ziua concursului.

(P) Haine și încălțăminte sport  pe FashionSport.ro . Peste 40.000 de articole de la 50 de branduri la prețuri incredibil de mici

harta alba iulia city race Organizatorii au transmis harta zonei start/sosire, ce cuprinde spațiile de parcare, toalete, vestiare, centrul de validări și zona cu standurile expoziționale ale partenerilor și sponsorilor concursului.

Sâmbătă la oră startului se anunța 8-10 grade Celsius și soare, organizatorii mizând pe vreme bună.

Ședința tehnică va avea loc vineri seară, de la ora 20.00, în amfiteatrul Universității ”1 Decembrie 1918”.

Startul competiției se va da din Piața Cetății, sâmbătă 14 martie, ora 10.00, simultan pentru alergătorii de la Semimaraton și Cros.  Startul copiilor va avea loc la ora 14.00, iar la ora 16.00 va avea loc festivitatea de premiere pe scena amplasată în apropierea statuii lui Mihai Viteazu din Piață Cetății.

În zona de start/sosire, participanții vor găsi la finalul cursei spațiul principal de revitalizare, ce va conține apă, energizante, fructe, dulciuri și, mulțumită sponsorilor, câte un Ciuc Radler pentru toți participanții de peste 21 ani, dar și un bidon de lapte proaspăt Zuzu.

După succesul înregistrat anul trecut, când la startul primei ediție a competiției s-au aliniat aproximativ 600 de participanți, la ediţia din 2015 sunt aşteptaţi peste 700 de concurenţi, care şi-au exprimat dorinţa de a participa la concurs.

Şi la cea de-a doua ediție a competiției atletice „Alba Iulia City Race” se vor alinia la start cei mai buni atleți ai momentului din România, o serie de alergători de certă valoare din străinătate dar și un număr important de alergători amatori.

Probele din cadrul competiției, care au fost pregătite concurenţilor vor fi aceleași ca și la prima ediție, astfel încât sunt accesibile oricărui doritor de mișcare în aer liber, una dintre curse fiind special dedicată copiilor:

Semimaraton – pe distanța de 21 km cu o diferență de nivel de 700 m

Traseul se desfășoară în zone urbane și extraurbane, limitrofe orașului Alba Iulia. Traseul va fi semnalizat cu banda de atenționare și/sau indicatoare, iar  schimbările de direcție vor fi semnalizate cu ajutorul Poliției Locale Alba Iulia și al voluntarilor responsabili de traseu.
Timpul limită de parcurgere al traseului este de 4 ore.

Cros – pe distanța de 10 km cu o diferență de nivel de 300 m

Traseul este varianta mai scurtă a evenimentului Alba Iulia City Race și este recomandată alergătorilor mai puțin experimentați care doresc să se acomodeze cu concursurile de tip outdoor.
Timpul limita de parcurgere al traseului este de 2 ore.

Kids Race – destinată copiilor pe distanța de 2,6 km (în interiorul șanțurilor cetății).

Pe trasee se vor găsi puncte de susținere (hidratare/alimentare/control) care vor fi marcate corespunzător, vor fi vizibile și vor trebui să fie parcurse în ordinea crescatoare a numărului lor.

PROGRAMUL:

– între 7:00 – 9:00 are loc validarea concurenților
– la ora 10:00 se va da startul competiției, comun pentru cursele de Semimaraton și Cros
– la ora 10:30 estimăm sosirea primilor participanți de la proba de cros urmată de ”flower ceremony” pentru alergătorii de pe podium
– la 11:15 estimăm sosirea primilor participanți de la proba de semimaraton urmată de ”flower ceremony” pentru alergătorii de pe podium
– la ora 14:00 se va da startul la Kids Race, cursa copiilor
– între 10:30 și 15:00, în zona de start/sosire are loc revitalizarea concurenților (apă, fructe, dulciuri, cașcaval, băuturi energizante)
– în jurul orei 16:30 va avea loc festivitatea de premiere în zona statuii lui Mihai Viteazul
Atmosfera înainte, în timpul și după cursă va fi întreținută de DJ Trail/City Race – Cătălin Sănatescu care va oferi ultimele informații legate de competiție și va povesti, de asemenea, despre orașul Alba Iulia și județul Alba.

Premiile substanțiale puse în joc de către organizatori constituie un stimulent important pentru sportivii de valoare. Toate detaliile despre această competiție le găsiți pe site-ul oficial al competiției, albaiulia.cityrace.ro sau pe pagina de Facebook.

După ce prima ediție a fost promovată de către Ana Maria Brânză, cea mai bună spadasină din lume în anul 2013, ambasadorul ediției cu numărul doi a fost desemnat  Marian Oprea, declarat cel mai bun atlet român în 2013, vicecampion olimpic în proba de triplu salt.

Prima ediție a “Alba Iulia City Race” a fost o manifestare sportivă de amploare care, prin numărul participanților și prin ecourile pe care le-a generat în mediul sportiv, profesionist și amator din România și din străinătate, precum și în mass-media, a contribuit semnificativ la promovarea ideii de viață sănătoasă prin practicarea sportului și a făcut cunoscute frumusețile și potențialul turistic al Cetății Alba Carolina și ale județului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax