Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Ambasadori din mai multe ţări vin la Alba Iulia şi Aiud, pentru a vedea rezultatele proiectelor europene. Iniţiativă ADR Centru

Publicat

alba iulia cetatea alba carolinaAmbasadorii Slovaciei, Irlandei, Ciprului, şi membri ai Reprezentanței CE la București vor fi prezenţi, în weekend, la Alba Iulia şi Aiud, pentru a vedea unele rezultate ale proiectelor europene.

În județul Alba, ziua de sâmbătă va fi plină pentru invitații străini. Vizita va include un periplu în Cetatea Vauban, între orele 9.30-10.30, urmată de o întâlnire oficială, la Muzeul Principia, cu conducerea CJ Alba, a Primăriei municipiului Alba Iulia și a Universității ”1 Decembrie 1918”.

După o altă întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri local, invitații străini vor vizita, sâmbătă după-amiaza (între orele 15.15-16.15), la Aiud, proiectul prin care a fost modernizat Colegiul Național ”Bethlen Gabor”.

Reprezentanța Comisiei Europene derulează la nivel național campania ”Yes, we care!” (”Da, ne pasă!”), pentru familiarizarea ambasadorilor statelor membre UE la București cu proiectele finanțate din fonduri europene în România. Ținând cont de buna colaborare cu RCE, dezvoltată de-a lungul anilor, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a propus ca Regiunea Centru să fie promovată ca exemplu de bune practici în cadrul acestei campanii.

În perioada 14-16 octombrie 2016, va avea loc în județele Cluj și Alba cea de-a patra vizită din cadrul acestei campanii. Cele mai multe evenimente vor avea loc sâmbătă, 15 octombrie, la Alba Iulia și Aiud.

În urmă cu un an, delegația de ambasadori ai țărilor membre ale Uniunii Europene a vizitat proiecte europene din județul Sibiu. În această toamnă, continuă seria de vizite la proiecte finanțate de UE, în timpul Președinției slovace a Consiliului Uniunii Europene. Obiectivul este de a da o recunoaștere a realizărilor românești în utilizarea sprijinului UE pentru a avansa contribuția sa la UE. Tema acestei vizite este ”Transilvania, între tradiție și reînnoire!”

Angajată în misiunea sa de a susține dezvoltarea durabilă și echitabilă a Regiunii Centru, în beneficiul tuturor cetățenilor săi, ADR Centru urmărește o mai bună promovare a oportunităților conturate prin profilul economico-social și turistic al celor șase județe componente ale Regiunii (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu). Acest demers este susținut și agreat de deciziile Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, pentru creșterea atractivității Regiunii Centru ca pol de dezvoltare economică, pe baza tuturor investițiilor realizate inclusiv din fonduri europene în ultimii ani. În acest sens, și în concordanță cu prioritățile de investiții ale Comisiei Europene, ADR Centru dorește în perioada următoare, să intensifice activitățile de promovare a oportunităților de investiții existente, la nivel local și județean, cu scopul atragerii de noi investitori, de a dezvolta serviciile de sprijin pentru companii, precum și de dezvoltare a legăturii dintre domeniile de cercetare și IMM-uri.

În aceste condiții, ADR Centru colaborează cu Reprezentanța CE pentru organizarea vizitei de documentare la care vor participa membri ai Corpului Diplomaților din Statele membre UE, sau reprezentanţi economici din cadrul ambasadelor statelor membre. Această vizită va viza proiecte finanțate din fonduri europene la Alba Iulia și Aiud. Prin acest eveniment, organizatorii consideră că vor fi reflectate, pe de o parte implicarea și pregătirea autorităților publice locale și a mediului privat pentru dezvoltarea de noi investiții și parteneriate. În județul Alba este foarte mare interesul Consiliului Județean și al Primăriei albaiuliene de a susține partenerii economici pentru promovarea oportunităților regionale și îmbunătățirea potențialului economic.

La vizita de la Cluj Napoca și Alba Iulia vor participa E.S. Jan Gabor, Ambasadorul plenipotențiar al Slovaciei, E.S. Derek Feely, Ambasadorul plenipotențiar al Irlandei, E.S. Dimitris Hatziargyrou, Ambasadorul plenipotențiar al Ciprului, Arkadiusz Michoński, Consilier Ministerial la Ambasada Poloniei, împreună cu Monica Loloiu, Consilier în cadrul Reprezentanței CE la București. În județul Alba, ziua de sâmbătă va fi plină pentru invitații străini. Vizita va include un periplu în Cetatea Vauban, între orele 9.30-10.30, urmată de o întâlnire oficială, la Muzeul Principia, cu conducerea CJ Alba, a Primăriei municipiului Alba Iulia și a Universității ”1 Decembrie 1918”. După o altă întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri local, invitații străini vor vizita, în cursul după-amiezii de sâmbătă, la Aiud, proiectul prin care a fost modernizat Colegiul Național ”Bethlen Gabor”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax