Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: APM Alba participă la campania „Ora Pământului”. Semnal de alarmă asupra problemelor globale de mediu

Publicat

apm alba Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba va stinge luminile şi va deconecta echipamentele electrice care nu sunt esenţiale funcţionării, sâmbătă 25 martie, între orele 20.30 – 21.30, alăturându-se campaniei „Ora Pământului”, cea mai mare mișcare de mediu din istorie, care atrage atenţia asupra problemelor globale de mediu.

Mesajul campaniei este același ca de fiecare dată – problemele cauzate de schimbările climatice și de consumul exagerat de resurse naturale. Aceste probleme sunt atât de grave, actuale și complexe, încât este nevoie de acțiune, la nivel global. Iar vocea comună a milioane de oameni de pe tot globul ajunge chiar și în cele mai înalte foruri ale decidenților, transmit reprezentanţii APM Alba.

Ora Pământului” a demarat în 2007, în Australia, cu 2,2 milioane de oameni şi 2.000 de sedii de companii care au stins luminile. Un an mai târziu evenimentul a devenit global, 50 de milioane de oameni stingând lumina timp de o oră, iar în 2014, peste 7.000 de oraşe din peste 162 de țări au stins lumina.

În România se sărbătorește din anul 2009. În ultimii ani, unele dintre cele mai importante instituţii au participat la campania “Ora Pământului”, urmând exemplul clădirilor emblematice de pe mapamond, luând astfel parte la strigătul omenirii împotriva pericolelor generate de încalzirea globală și epuizarea resurselor.

Din 2011, “Ora Pământului” a intrat în etapa “Mai mult decât o oră pentru planetă”, în care oamenii de pretutindeni sunt îndemnați nu numai să stingă lumina pentru o oră, ci și să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi și să-și schimbe comportamentul pentru a avea un impact mai mic asupra naturii. Este momentul înțelegerii că schimbarea reală stă în puterea fiecăruia, mai mult decât a trage un semnal de alarmă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax