Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ | AVENTURĂ EXTREMĂ în Cetatea Alba Carolina: „BALAURUL din Transilvania” îşi testează echilibrul la înălţime, pe Latura de Vest

Publicat

DCIM102GOPRO Albaiulienii şi vizitatorii sunt invitaţi să fie martorii unei aventuri extreme în Cetatea Alba Carolina, sâmbătă după-amiază. Pe latura de Vest a fortificaţiei, în dreptul Porţii IV a Cetăţii, “Balaurul din Transilvania”, Flaviu Cernescu îşi testează echilibrul la înălţime, păşind desculţ pe o coardă lată de numai doi centimetri.

Organizatorii nu au transmis deocamdată ora exactă pentru acest eveniment, însă cel mai probabil se desfăşoară după ora 15.00. Revenim cu detalii.

Programatorul IT Flaviu Cernescu, unul dintre cei mai curajoşi bănăţeni pasionaţi de sporturi extreme, nu este la prima experienţă “cu altitudine” din judeţul Alba. În august, îmbrăcat în costum de Spiderman, acesta a dat o tură cu monociclul pe turnul fostului combinat Ampelul din Zlatna.

Citeşte şi Cu monociclul pe turnul fostului combinat Ampelum din Zlatna

Aventură, adrenalină, curaj, pasiune. Acestea sunt cuvintele care îl caracterizează cel mai bine pe Transylvania Dragon, Flaviu Cernescu, românul care a reușit să uimească o întreagă țară cu demonstrațiile de slackline desfășurate în cele mai inedite locuri. De data aceasta, temerarul sportiv va descoperi o bucată bună și frumoasă de istorie românească. El ajunge la Alba Iulia.

Sâmbătă, 18 octombrie, în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, unul din cele mai încărcate cu istorie locuri din România, Flaviu Cernescu va fi protagonistul unei experiențe extraordinare, suspendat la înălțime, pășind pe o coardă lată de numai doi centimetri, desculț. Locaţia experimentului va fi pe Latura de Vest, şanţul din dreptul Catedralei Ortodoxe din Alba Iulia – Poarta a IV-a a Cetăţii.

Noul record naţional stabilit de Flaviu Cernescu este 80 de metri înălțime, 45 de metri distanța de slackline. După ce a uimit Timișoara cu o reprezentație de slackline în plin centru al orașului, între două clădiri emblematice pentru urbea de pe Bega (Teatrul Național și Hotel Timișoara), Balaurul din Transilvania, împreună cu regizorul proiectului, Sabin Dorohoi au făcut o încercare senzațională la Turnurile Gemene de la UCM Reșița, care s-a transformat într-un succes de proporții. A urmat apoi experiența dintre tancuri la Arsenal Park Orăștie, în care Flaviu a urcat și pe coardă și pe monociclu.

Flaviu Cernescu va merge pe coardă deasupra unor edificii reprezentative din Transilvania şi Banat. Pentru ca reţeta aventurii să fie completă, cea mai mare parte a drumului va fi făcută pe un monociclu. În drumul său, sportivul extrem se va întâlni cu oameni interesanţi, descoperind istoria şi tradiţiile locurilor.

Aceste experienţe vor fi ilustrate într-un documentar filmat între 10 şi 26 octombrie. Mai multe detalii despre acest proiect, AICI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cristian

    vineri, 17.10.2014 at 15:50

    Bine ca spuneti data, locatia si atat. Dar ora? Sau trebuie sa ne postam pe pozitii de la primele ore ale „dupa-amiezii”? Fiti un pic mai exacti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax