Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, gazda unui eveniment cultural-sportiv inedit

Publicat

La acest final de săptămână, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va găzdui lansarea unei cărți eveniment – „Voleiul între laude și aplauze – Jud. Alba”, autor prof. Mihai Frățilă. Se vor întâlni la bibliotecă generații de sportivi, antrenori și ziariști care au pus umărul după putința lor la gloria acestui sport. Unii au reușit chiar să pătrundă pe poarta marii performanțe în loturile naționale, jucând la olimpiade sau campionate europene și mondiale. 

Evenimentul cultural-sportiv este adresat tuturor celor ce simt spiritul voleiului românesc. Sub semnătura profesorului Mihai Frățilă și în prezentarea renumitului ziarist Ioan Bâscă va fi lansată o carte eveniment pentru lumea sportului, „Voleiul între laude și aplauze – jud. Alba”.

Cartea, prima de acest gen, este o adevărată enciclopedie de imagini și texte care pe parcursul a peste 300 de pagini aduce în fața cititorului întreaga istorie a voleiului din județul Alba, de la fondatorii voleiului autohton Vianu Moldovan și Gheorghe Lăpăduș și de la prima generație de voleibaliști a anilor 56-57 și până la regina voleiului feminin actual, campioana României de azi, Club Sportiv Alba-Blaj.

Profesorul Mihai Frățilă oferă în acest fel un cadou inedit tuturor celor ce iubesc acest nobil sport – profesori, antrenori, sportivi și mai ales public.

„Prezenta lucrare, omagiu dedicat oamenilor de volei, este o tentativă modestă de a ,,umple” un gol de cunoaștere și se dorește a fi un instrument, un ghid de orientare pentru cei dedicați voleiului care vor putea învăța din experiența generațiilor anterioare. Mi-am propus să vorbesc despre oameni și locuri care au rămas în memoria urmașilor prin dragostea lor pentru acest sport și, nu în ultimul rând, prin rezultatele pe care sportivii, jucătorii de volei, instructorii sportivi, directorii de instituții le-au obținut pe acest tărâm. Am scos în evidență faptul că unii dintre tinerii sportivi plecați din județul Alba s-au îndreptat spre loturile naționale, spre reprezentativele României, participând ca voleibaliști la Jocurile Olimpice, la Campionatele Mondiale, la Campionatele Europene sau pur și simplu i-au bucurat pe suporterii lor” a spus Mihai frățilă, autorul cărții.

Toți cei care doresc să participe la o întâlnire de suflet cu oamenii care au scris o pagină în istoria acestui sport, voleiul, sunt invitați să trăiască și să retrăiască împreună amintiri, impresii, laude și aplauze, sâmbătă, 28 octombrie, începând cu orele 11.00 la Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba .

Organizatorii lansării de carte sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba iar iar evenimentul face parte din Programul 4 Animație Culturală / 4.9 Lansări de carte al Programului Minimal pe anul 2017.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax