Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Cele mai frumoase mașini de epocă, expuse la Retro Parada Primăverii 2018 de la Alba Iulia

Publicat

retromobil

Nu doar ghioceii ies de sub zăpadă primăvara ci și mașinile de epocă.  Sâmbătă pe Platoul Obeliscului lui Horea din Cetatea Alba Carolina va avea loc ediţia 2018 a Retro Paradei Primăverii. Evenimentul va fi organizat, în aceeaşi zi, în alte 26 de oraşe ale ţării. La Alba Iulia, expoziția va fi deschisă între orele 11.00 şi 13.00.

R.C.R. organizează anual a serie de manifestari (parade, raliuri, expoziții, simpozioane) : „Retro Parada Primaverii”, „Retromobil vine în orașul tau”, „Raliul Internațional CARPATI RETRO”, „Raliul Memorial Giurgiu 1904”, „Standul Retromobil”, „Retro Parada Toamnei”, «Antebellum», «Raidul Transfăgărășan», «Raid M461», «Cu zimbrul prin Carpați», «Concursul de eleganta Sinaia», „Fabricat în România”, „Veteranele șoselelor”, „Retro Parada Toamnei”.

„Evenimentele organizate de RETROMOBIL CLUB ROMANIA au un caracter cultural-sportiv, contribuind la menținerea în stare optima a unor vehicule istorice, precum și la cultivarea pasiunii de colecționare și restaurare a acestora.
„RETROMOBIL CLUB ROMANIA este la ora actuală cea mai importantă asociație de profil din țară, fapt ce se datorează membrilor care fac eforturi considerabile să restaureze și să întrețină vehicule istorice care se înscriu în patrimoniul tehnic și cultural național și , de ce nu, mondial. Ca o confirmare a acestui fapt, la Adunarea Generala a F.I.V.A. – Federațion Internationale des Vehicules Anciens (fondata in 1966 la Paris – recunoscuta de UNESCO) care a avut loc la Malaga (Spania) în perioada 22-26 octombrie 2003, RETROMOBIL CLUB ROMANIA a fost acceptată cu unanimitate de voturi să facă parte din acest  organism internațional, devenind astfel A.N.F. – Autoritatea Nationala F.I.V.A.” au transmis organizatorii.

În prezent trei dintre evenimentele organizate de R.C.R. sunt incluse în calendarul internaționala F.I.V.A. B. Începând din 2005, clubul editeză anual un calendar ilustrat cu fotografiile vehiculelor deținute de membrii săi.

Retromobil Club Romania este autorizată să emită Atestate de Vehicul Istoric si Carti de Identitate F.I.V.A. În cadrul clubului ființeaza cinci secții dedicate ARO M461, DACIA 1100/1300, motocicletelor, vehiculelor istorice antebelice si de competitie.

La parada de la Alba Iulia vor fi expuse  autoturisme de epoca din marcile Jaguar, Ford, VW, UAZ, Renault, Mercedes Benz, Nissan,GB, Packard si Aro, candva mandria constructorilor romani de autovehicule.Vedetele editiei speram ca vor fi un Ford Model A, fabricat în 1929 si binecunoscutul Aro M 461 cunoscut de nostalgici ca IMS, fabricat in 1967. Toate evenimentele Retromobil Club din acest an se vor desfasura sub auspiciile Centenar Marea Unire si Jubileu 20 de ani de acivitate in ROMANIA a RCR.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax