Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sâmbătă: Colocviul Tinerilor Scriitori la Alba Iulia. Tema evenimentului: poezia tânără și importanța lecturii

Publicat

Zeci de autori participă sâmbătă, 22 octombrie, la cea de-a XV-a ediție a Colocviului Tinerilor Scriitori. Evenimentul se desfășoară la sediul din Alba Iulia al Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.

Colocviul Tinerilor Scriitori va fi deschis la ora 11.00 de Cornel Nistea, președintele Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România. Va modera apoi momentele ediției la care participă zeci de tineri scriitori.

Tema evenimentului este Poezia tânără și importanța lecturii.

Invitat special al colocviului, criticul literar Alexandru Cistelecan, le va vorbi participanților despre poezia tânără, pentru ca mai apoi tinerii poeți să ofere audienței un recital poetic, urmat de comentarii critice despre poezie tânără și importanța lecturii, susținute de Sonia Elvireanu și Monica Grosu.

Nu vor lipsi discuțiile libere, mai mult sau mai puțin critice, iar la final, câștigătorii creațiilor intrate în jurizare vor fi premiați, în aplauzele colegilor scriitori, transmit organizatorii.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și a Filiala Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.

Seria coloviilor dedicate tinerilor scriitori a debutat în anul 2006, la București. Au urmat două ediții la Cluj și Iași, iar începând cu anul 2009, Colocviul Tinerilor Scriitori se desfășoară la Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax