Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Concursul de informatică „in4it”, la Universitatea din Alba Iulia. Premii totale de 15.000 de lei

Publicat

Facultatea de Științe Exacte și Inginerești din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia organizează cea de-a doua ediție a concursului național de informatică „in4it-UAB”, adresat elevilor din clasele a XI-a și a XII-a, indiferent de profilul liceului sau specializarea urmată.

Proba de concurs se va desfășura sâmbătă, 14 aprilie, la sediul Universității, sala A9, începând cu ora 10.00.

La această ediție s-au înscris peste 80 de concurenți din Alba Iulia, București, Baia Mare, Rm. Vâlcea, Cluj etc.

Concursul va avea o singură probă, tip grilă, prin care se vor testa cunoştinţele din domeniul Informatică ale concurenților. Testul conține un număr de itemi dispuși în ordine crescătoare a punctajelor acordate pentru răspunsul corect. Punctajul total maxim pe care îl poate obține un concurent la testul grilă este de 100 de puncte. Timpul de lucru este de 3 ore din momentul încheierii distribuirii subiectelor.

În cadrul concursului se vor oferi premii în bani totalizând 15.000 lei. Se intenţionează acordarea unui premiu I de 2000 lei, a trei premii II în valoare de 1500 lei fiecare, a cinci premii III în valoare de de 1000 lei fiecare, și a sapte mențiuni în valoare de 500 lei.

De asemenea, concurenților premianți li se oferă anumite facilități la Concursul de Admitere 2018, în cazul în care vor opta pentru specializarea Informatică din cadrul Facultății de Științe Exacte și Inginerești a Universității „1Decembrie 1918” din Alba Iulia. Astfel, câștigătorii premiilor, elevi de clasa a XII-a, care doresc să se înscrie la specializarea Informatică din cadrul Facultății de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, pot opta pentru înlocuirea criteriului general de admitere în anul universitar 2017-2018, reprezentat de media la Bacalaureat, cu nota obținută la concursul in4it-UAB, cu condiția absolvirii studiilor liceale (cu diplomă de Bacalaureat obținută in anul 2018). Nota se obține prin împărțirea punctajului total la 10 (spre ex. punctajul total de 89 puncte este echivalent notei 8.9).

Concursul este organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Casa Corpului Didactic Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax