Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CUGIR

Sâmbătă: „CugiRace”, competiție de trail running, la Cugir. Peste 200 de concurenți, înscriși la start. TRASEE

Publicat


Peste 200 de concurenți sunt așteptați, sâmbătă dimineața, la Cugir, la startul competiției de trail running „CugiRace”. 

„Aleargă <Acasă în natură> ca să explorezi frumusețea și sălbătăcia Munților Șureanu și promovarea tradițiilor locale” este propunerea celor de la Organizația pentru protecția mediului înconjurător Raw Nature Experience, care sunt și organizatorii competiției CugiRace, cu sprijinul CJ Alba, Primăriei și Consiliului Local Cugir, Clubului Sportiv Orășănesc (CSO) Cugir și Serviciului Public Județean SALVAMONT Alba.

Potrivit organizatorilor, evenimentul, care va avea loc sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 08:00, se dorește a fi o manifestare sportivă pentru copii, amatori și profesioniști și are ca scop promovarea mișcării în aer liber și a unui stil de viața sănătos.

Competiția va fi structurată pe patru curse, astfel:

Cursa Copiilor – start ora 12:00, se va desfășura în incinta Cugir Arena. Cursa se adresează categoriilor de copii sub 6 ani și de la 6 la 16 ani.

Crosul CugiRace – start ora 09:00 – se va desfășura pe un traseu de 10 km (Stadion Cugir Arena – satul Vaidei – Cugir Arena), fiind destinat mai ales începătorilor, având o diferența de nivel de doar 300 m.

Semimaraton CugiRace – start ora 09:00 – se va desfășura pe un traseu de 21 km, are o diferență pozitivă de nivel de 800m și un timp limită de 6 ore, pe traseul Stadion Cugir Arena – sat Vaidei – Turnul de Apă Cugir – Cugir Arena.

Cea mai lungă cursă dintre cele patru va fi cea denumită Ultramaraton CugiRace – start ora 08:00 – se va desfășura pe un traseu de 55 km și o diferență de nivel de 2.500 m, fiind destinat alergătorilor cu experiență. Concurenții vor porni de la stadionul Cugir Arena – Fețeni – Cabana Prislop – Bocșitura – Bucuru – Turnul de Apă Cugir – Cugir Arena.

În total, la ce le patru curse care se vor desfășura în acest wekeend în orașul de la poalele Drăganei vor participa 250 de concurenți, toți din România.

Pentru sportivii care vor dori un loc de campare, conducerea Clubului Sportiv Orășănesc (CSO) Cugir a pus la dispoziția organizatorilor sala de sport din incinta Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir.

Promotorul cursei este ultramaratonistul cugirean Andrei Grațian Sovereșan. Acesta s-a născut și a crescut în Cugir, până la terminarea liceului. S-a stabilit în Cluj-Napoca, unde a terminat Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii Babeş Bolyai Cluj.

Andrei Grațian Sovereșan a terminat Ultra-Trail du Mont-Blanc, cel mai greu ultramaraton din lume, pe teritoriul a trei țări: Franța, Italia și Elveția, în 36 de ore și 19 minute. Sovereșan, unul dintre cei mai buni alergători de maratoane montane din România, dar și din străinătate, a inițiat proiectul Arc peste Carpați, în cadrul căruia a alergat, în luna iulie 2018, întreg arcul carpatic, din Sighetul Marmației urmând principalele creste montane carpatice, până la Orșova. Întregul traseu are aproximativ 1.500 de kilometri. A alergat pentru a strânge fonduri pentru Asociaţia 1Leu, asociaţie ce îşi propune să construiască Spitalul Copiilor. Acest demers presupune construirea unui spital pentru copiii cu afecţiuni oncologice, în Bucureşti.

Este participant și câștigător a numeroase ultramaratoane montane.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Apple, în conflict cu Uniunea Europeană: standardizarea porturilor de încărcare „împiedică inovaţia“

Publicat

Apple nu este de acord cu intenția Uniunii Europene de a standardiza cablurile de încărcare ale smartphone-urilor şi tabletelor, spunând că va afecta consumatorii şi va ”împiedica inovaţia”. Recent, Parlamentul European a cerut Comisiei Europene stabilirea unor legi care să impună adoptarea unui port de încărcare universal pentru toate smartphone-urile şi tabletele vândute pe teritoriul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO VIDEO: O persoană a DECEDAT și o alta a fost rănită după EXPLOZIA unui PROIECTIL, la Pianu de Jos

Publicat

O explozie s-a produs marți, în jurul orei 15.50, în localitatea Pianu de Jos. O persoană a decedat și o alta a fost rănită, în urma unei explozii produse în curtea unei societăți. Potrivit IPJ Alba, o persoană a decedat pe raza localității Pianu de Jos, după ce a suferit leziuni, în urma unei explozii. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din Hopârta, scoase din nou la licitație. Valoarea estimată a investiției, majorată

Publicat

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din localitatea Hopârta au fost scoase din nou la licitație. Valoarea estimată a proiectului este de peste 1,2 milioane de lei. Primăria comunei Hopârta a lansat în 27 ianuarie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o nouă licitație privind execuția lucrărilor în cadrul proiectului „Reabilitare Școală Gimnazială, sat […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Incendiu în cartierul Oarda de Jos din Alba Iulia: Un stâlp de curent a luat foc

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un stâlp de curent din Oarda de Jos, Alba Iulia a fost cuprins de flăcări, marți seara, în jurul orei 18.50.  Potrivit reprezentanților ISU Alba, mai multe fire de curent de la stâlp ard spre consola electrică a unei case nelocuite.  Acțiunea este în diminamică, știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate