Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CUGIR

Sâmbătă: „CugiRace”, competiție de trail running, la Cugir. Peste 200 de concurenți, înscriși la start. TRASEE

Publicat


Peste 200 de concurenți sunt așteptați, sâmbătă dimineața, la Cugir, la startul competiției de trail running „CugiRace”. 

„Aleargă <Acasă în natură> ca să explorezi frumusețea și sălbătăcia Munților Șureanu și promovarea tradițiilor locale” este propunerea celor de la Organizația pentru protecția mediului înconjurător Raw Nature Experience, care sunt și organizatorii competiției CugiRace, cu sprijinul CJ Alba, Primăriei și Consiliului Local Cugir, Clubului Sportiv Orășănesc (CSO) Cugir și Serviciului Public Județean SALVAMONT Alba.

Potrivit organizatorilor, evenimentul, care va avea loc sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 08:00, se dorește a fi o manifestare sportivă pentru copii, amatori și profesioniști și are ca scop promovarea mișcării în aer liber și a unui stil de viața sănătos.

Competiția va fi structurată pe patru curse, astfel:

Cursa Copiilor – start ora 12:00, se va desfășura în incinta Cugir Arena. Cursa se adresează categoriilor de copii sub 6 ani și de la 6 la 16 ani.

Crosul CugiRace – start ora 09:00 – se va desfășura pe un traseu de 10 km (Stadion Cugir Arena – satul Vaidei – Cugir Arena), fiind destinat mai ales începătorilor, având o diferența de nivel de doar 300 m.

Semimaraton CugiRace – start ora 09:00 – se va desfășura pe un traseu de 21 km, are o diferență pozitivă de nivel de 800m și un timp limită de 6 ore, pe traseul Stadion Cugir Arena – sat Vaidei – Turnul de Apă Cugir – Cugir Arena.

Cea mai lungă cursă dintre cele patru va fi cea denumită Ultramaraton CugiRace – start ora 08:00 – se va desfășura pe un traseu de 55 km și o diferență de nivel de 2.500 m, fiind destinat alergătorilor cu experiență. Concurenții vor porni de la stadionul Cugir Arena – Fețeni – Cabana Prislop – Bocșitura – Bucuru – Turnul de Apă Cugir – Cugir Arena.

În total, la ce le patru curse care se vor desfășura în acest wekeend în orașul de la poalele Drăganei vor participa 250 de concurenți, toți din România.

Pentru sportivii care vor dori un loc de campare, conducerea Clubului Sportiv Orășănesc (CSO) Cugir a pus la dispoziția organizatorilor sala de sport din incinta Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir.

Promotorul cursei este ultramaratonistul cugirean Andrei Grațian Sovereșan. Acesta s-a născut și a crescut în Cugir, până la terminarea liceului. S-a stabilit în Cluj-Napoca, unde a terminat Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii Babeş Bolyai Cluj.

Andrei Grațian Sovereșan a terminat Ultra-Trail du Mont-Blanc, cel mai greu ultramaraton din lume, pe teritoriul a trei țări: Franța, Italia și Elveția, în 36 de ore și 19 minute. Sovereșan, unul dintre cei mai buni alergători de maratoane montane din România, dar și din străinătate, a inițiat proiectul Arc peste Carpați, în cadrul căruia a alergat, în luna iulie 2018, întreg arcul carpatic, din Sighetul Marmației urmând principalele creste montane carpatice, până la Orșova. Întregul traseu are aproximativ 1.500 de kilometri. A alergat pentru a strânge fonduri pentru Asociaţia 1Leu, asociaţie ce îşi propune să construiască Spitalul Copiilor. Acest demers presupune construirea unui spital pentru copiii cu afecţiuni oncologice, în Bucureşti.

Este participant și câștigător a numeroase ultramaratoane montane.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CUGIR

Atac dur al lui Florin Roman: SELECȚIE DE DOSARE și condiții minimale pentru funcția de ”director PSD” al Fabricii de Arme Cugir

Publicat

Deputatul de Alba, Florin Roman, face acuzații grave legate de Fabrica de Arme din Cugir. Roman a lansat un atac dur asupra conducerii fabricii, la doar o zi după vizita făcută acolo de premierul Viorica Dăncilă, în legătură cu selecția de dosare pentru funcția de director și cu condițiile minimale de participare la selecție.  Acesta […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

JOI: Ședință la Consiliul Județean Alba. Documentație pentru DJ 107K Întregalde, colaborare cu UAB și alte proiecte

Publicat

Prefectura Consiliul Judetean Alba 2

Consilierii județeni din Alba se reunesc joi, 26 septembrie, de la ora 11.00, în ședință ordinară, cu 10 proiecte pe ordinea de zi. Vor avea de aprobat, printre altele, documentații privind DJ 107K Întregalde, modificarea acordului de asociere cu Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pentru organizarea de manifestări științifice, proiect de informare despre […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Zeci de răniți și imobile avariate în urma unui cutremur produs în Albania. După o oră s-a înregistrat unul și în Vrancea

Publicat

UPDATE: Presa anunță că ar fi vorba despre minim 68 de răniți, după ce autoritățile anunțaseră inițial 20. Cutremurul s-a resimțit la mare depărtare de locul producerii.  Un seism cu magnitudinea de 5,6 pe scara Richter s-a produs, sâmbătă seara, la 30 de kilometri vest de capitala Albaniei, Tirana, a anunţat Serviciul de prospectare geologică […]

Citește mai departe
Publicitate

Educație

Raport CE: Elevii din România vor avea anul acesta cele mai lungi vacanțe de Crăciun și Paște din UE

Publicat

vacanta de iarna

Elevii din România vor avea 41 de zile de vacanță de sărbători, potrivit calendarului anului școlar 2019-2020. Sunt 23 de zile pentru Vacanța de Crăciun și încă 18 zile libere în Vacanța de Paște. Sunt cele mai lungi perioade de vacanță din Uniunea Europeană, atât pentru perioada liberă de Crăciun, cât și pentru Paște, potrivit […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate