Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sâmbătă: „Eco Challenge Ciugud”, campionat național de condus mașini electrice într-un mod economic și preventiv   

Publicat

Zeci de pasionați de mașini electrice sunt așteptați, sâmbătă, 20 mai, la Ciugud, la „THOR Eco Challenge” – campionatul național de eco-mobilitate. Evenimentul presupune atât o expoziție de mașini electrice, cât și o competiție în cadrul căreia mai multe echipaje cu mașini electrice se vor întrece pe un traseu în interiorul comunei și în exteriorul acesteia. Potrivit regulamentului, echipajele trebuie să conducă 8 ore în continuu respectând toate regulile de circulație și încercând să economisească cât mai multă energie.

„Eco Challenge Ciugud” va începe, sâmbătă, la ora 10:00, în parcarea Primăriei unde va avea loc expoziția de mașini electrice și de unde se va da startul competiției de eco-mobilitate.

Pe lângă echipajele concurente, pasionații de mașini electrice sunt invitați să admire și să testeze toate modelele de la Tesla de la model 3 SR până la model S PLAID, mașini care vor fi prezente timp de 8 ore, alături de posesorii lor, în locația de start a competiției.

Eco Challenge Ciugud Ciugud este organizată de Asociația THOR – Tesla Happy Owners România în parteneriat cu Primăria Comunei Ciugud.

Comuna Ciugud promovează transportul ecologic, administrația locală având stații de încărcare verzi pentru autoturismele electrice. Astfel, în parcarea primăriei există un complex de panouri fotovoltaice, care produce energie electrică pentru alimentarea sediului administrativ dar și pentru alimentarea a două stații de încărcare a autoturismelor electrice. Ciugudul are și a treia stație verde de încărcare în satul Hăpria, la Centrul de Informare Turistică. Primăria folosește în activitatea curentă și un autoturism complet electric.

Anul trecut, la Ciugud au avut loc două întâlniri ale pasionaților de mașini electrice, care au avut ca scop promovarea electromobilității. În luna mai, Ciugudul a organizat Electro-șezătoarea, o întâlnire la care au participat aproximativ 40 de mașini electrice de diferite mărci din întreaga țară. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu municipiul Alba Iulia, cu Comuna Păuca din Sibiu și cu Grupul Electromobilitate, care reunește numeroși proprietari de mașini electrice. Ulterior, în luna iunie, zeci de proprietari de autoturisme electrice TESLA din întreaga țară și-au dat întâlnire la Marea Unire Tesla: Ciugud – Alba Iulia – Păuca, cel mai mare eveniment național al pasionaților celebrei mărci de autoturisme electrice.

Comuna Ciugud și municipiul Alba Iulia colaborează pentru a dezvolta transportul ecologic, cele două administrații locale având deja câștigat un proiect european prin care vor achiziționa autobuze și microbuze electrice pentru transportul în comun.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax