Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Expoziţie la Galeriile de Artă Alba Iulia. Creaţiile unui regizor devean premiat la secţiunea nud artistic VSLO 2014, prezentate publicului

Publicat

Expozitie Panaitescu Iubitorii de artă și frumos vor avea ocazia să vadă fotografiile surprinse de Mihai Panaitescu, câștigător la secțiunea nud artistic în cadrul Festivalului de Fotografie „Vama sub Lumini de Oscar” 2014. Expoziţia se deschide la Galeriile de Artă Alba Iulia, sâmbătă, 20 septembrie, de la ora ora 17.00.

Printre cele 20 de fotografii expuse se numără și 5 fotografii premiate în cadrul Festivalului VSLO la secțiunea „Nud Artistic” cu locul I și una dintre ele publicată în ediția electronică a tabloidului american „Examiner”.

Pentru un set de fotografii impecabile, Mihai a petrecut o zi întreagă în soare „urmărindu-și” subiectele prin 300 de cadre foarte bine gândite. Procesul nu s-a terminat aici, fiind nevoie de o săptămână pentru prelucrarea fotografiilor.

Regizorul devean aduce în atenția spectatorilor o latură marginalizată a fotografiei, și anume fotografia artistică nud. Scopul expoziţiei este de a transmite emoție printr-o combinație a simțurilor ce este redată tocmai din culorile vibrante surprinse în fotografii.

Totodată, expoziţia intitulată ,,Types of Synesthesia” vorbește despre combinarea simţurilor şi interpretarea corpului feminin foarte personal, în tușe de culoare oranj și albastru, asemeni unei picturi abstracte.

La baza fotografiei perfecte se află un studiu aprofundat în domeniul artelor și chiar al teatrului. „Îmbinarea fotografiei cu teatrul nu este stranie, deoarece teatrul face parte din artele vizuale până la urmă. Legătura este în creierul meu, adică fotografia se face mai întâi în creier și apoi declanșezi mecanismul aparatului. Regia se compune din mai multe imagini stări, tablouri le spunem noi care țin tot de sfera memoriei fotografice. Fotografia făcută întâi in creier este rezultatul unui istoric emotional. Vedem ceea ce simțim și simțim ceea ce iubim. Eu, prin arta mea vreau să transmit emoție, să fac oamenii mai buni, să-i adun împreună și realizez un transfer de umanitate” susține Mihai Panaitescu.

Fotografiile vor fi expuse în cadrul Galeriei municipale Alba Iulia până în data de 29 septembrie 2014.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax