Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Femei din Alba cu poveşti de succes, premiate pentru activitatea în sprijinul comunităţii

Publicat

Un grup de 7 „doamne de excelenţă” din Alba vor fi în centrul atenţiei, în cadrul unui eveniment organizat sâmbătă, la Sebeş, de Asociaţia Femeilor din judeţ. Acesta promovează modelele de feminitate şi dăruire, activitatea unor femei care au poveşti de succes. “Bucuriile primăverii” este un spectacol de muzică, poezie, teatru, ce va avea loc Centrul Cultural “Lucian Blaga” din Sebeş, în data de 9  martie, de la ora 17.30.

Organizatorii doresc să promoveze modele de personalităţi pentru tânăra generaţie, exemple de femei puternice care au reuşit să îmbine armonios profesia, familia şi pasiunile în viaţa lor. “Indiferent cât le-a fost de greu, au găsit puterea de a merge mai departe”, au transmis reprezentantele Asociaţiei.

Criteriile de selecţie ale participantelor sunt activităţi în folosul comunităţii legate de  evenimente culturale pentru promovarea culturii şi tradiţiei în judetul Alba, organizarea sau participarea la festivaluri locale, judeţene sau internaţionale, promovarea judeţului în ţară şi peste hotare.

În aceste categorii s-au încadrat “doamnele de excelenţă”:

*Elena Anghel – pentru munca susţinută timp de 10 ani pentru organizarea si promovarea “Casei Memoriale Lucian Blaga” din Lancrăm. În vârstă de 58 de ani, este absolventă de master în Management Educaţional, la Universitatea „1 Decembrie 1918“ Alba Iulia, şi consilier în compartimentul Instituţii publice de cultură şi patrimoniu cultural din Consiliul Judeţean Alba. A fost bibliotecar la Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga“ timp de aproape 17 ani, director la Şcoala populară de arte și meserii din Alba Iulia.

*Adriana Comșa – Haber (Corul “Armonia” – pentru peste 30 de ani de participări şi câştigări de premii la festivaluri interne şi internaţionale (Spania şi Italia). În vârstă de 74 de ani, a desfăşurat o activitate de peste 45 de ani în învăţământ, fiind profesoară de muzică, dirijoare a corului Şcolii cu cu clasele I-VIII nr. 2 Sebeş şi a obţinut peste 20 de premii la evenimente naţionale, recunoscute şi internaţional. Corul pe care l-a condus în perioada anilor 1978-1986, la invitaţia Radioteleviziunii Române, a înregistrat peste 60 de piese corale la radio şi trei filmări. Corul a fost înscris în Asociaţia Naţională Corală din România, începând cu anul 2002.

*Tereza Cândea (Teatrul “Colb Art”)  – a obţinut premiul de excelenţă la Festivalul Naţional de Artă Dramatică pentru Liceeni “Radu Stanca” ediţia III – Sebeş 2012; este profesor de Limba şi literatura română la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” din Sebeş.

*Rodica Părău (preşedinta Asociaţiei “Alba-Afroda”) – pentru organizarea Festivalelor „Alba – Afroda” (opt ediţii) şi Ziua Rozelor (11 ediţii)

*Ioana Silvia Bogățan – pentru managementul Festivalului Internaţional de Teatru “Poveşti “ din Alba Iulia la ediţia a VII-a, director al Teatrului de Păpuşi “Prichindel” din 1999 până în prezent. Absolventă a Facultăţii de Actorie, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj Napoca. A studiat sub îndrumarea actorului Marius Bodochi şi jucat în mai multe spectacole de teatru, atât în timpul studenţiei, cât şi la Satu Mare. A fost reporter şi prezentator de ştiri.

 

 

*Maria Cornelia Postescu (scritoare)  – a publicat şapte volume de poezii, un volum de proză şi un roman. Are 63 de ani şi este absolventă a facutăţii de zootehnie, însă, în urma unui eveniment din viaţa sa, s-a hotărât să aştearnă pe hârtie experienţa prin care a trecut. A lansat astfel mai multe volume, printre care: „Prin anatomia tăcerii“ (2007), „Chimia cenuşii“ şi „Al treilea ochi“ (2008), „Vecernii oncologice“ (2009), „Zăpada inorogului“ (2010). Este implicată în activitatea Cenaclului „Lucian Blaga” şi este membru al Ligii Scriitorilor din România.

 

*Liliana Pagu – președinte fondator al Asociației Femeilor din România (1990) şi iniţiatoarea Mișcării Democratice a Femeilor din România. S-a născut la Sibiu, în 8 ianuarie 1945, este absolventă a Facultăţii de limbi străine (slavistică) şi a Conservatorului de muzică (Iaşi, Bucureşti), cu specializare la Academia de Muzică din Viena. Are diplomă de manager în afaceri la Camera de Comerţ şi Afaceri din Viena. A fost prim solistă a teatrelor de operă, operetă şi balet din Braşov, Bucureşti şi Viena. După 1989, a pus bazele primului teatru muzical de turneu „Alhambra”, ca replică modernă de music-hall şi a înfiinţat o agenţie de impresariat artistic. Are diplomă de luptător cu merite deosebite la Revoluţia din 1989. A fost consilier în Comitetul Naţional pentru UNICEF, preşedinta Clubului Femeilor de Afaceri, consilier în Centrul naţional pentru Protecţia Consumatorului, vicepreşedinte Alianţa pentru Pace din România, coordonator naţional al Reţelei Est-Central Europene: „KARAT Coalition for Regional Action”, membru ăn board-ul Institutului Biografic American (sursa: afr.ro).

Mai multe detalii despre activitatea celor şapte doamne de excelenţă puteţi afla în cadrul evenimentului, ce se desfăşoară în 9 martie, de la ora 17.30, la Centrul Cultural “Lucian Blaga” din Sebeş.

Liliana Pagu va fi numită preşedintă onorifică a A.F. Alba şi „doamnele de onoare” vor primi premii. În continuare, vor urma momentele artistice de poezie, muzică şi teatru. În holul Casei de cultură din Sebeş va fi deschisă şi o expoziţie a Asociaţiei „Arttrad” Valea Frumoasei.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Judeţean Alba, Consiliul Local şi Primăria Sebeş, Asociaţia Femeilor din Alba, în parteneriat cu Asociaţia „Arttrad” Valea Frumoasei, Cenaclul Literar „Lucian Blaga” şi Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeş.

Citește și MESAJE de 8 MARTIE: Cele mai frumoase urări pentru femeile din viața ta. Ce să îi transmiți mamei, iubitei, colegelor sau profesoarelor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax