Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: „Istoria prinde viață” la Noaptea Muzeelor din Alba Iulia. Ateliere, momente muzicale și zeci de personaje pregătite să-și spună poveștile

Publicat

noaptea muzeelor Regele Ferdinand, regina Maria, Mihai Viteazul, Avram Iancu, Horea și alte personaje istorice vor prinde viață în data de 21 mai la „Noaptea Muzeelor” . Vizitatorii vor avea acces gratuit, în intervalul 19.00-1.00, la Muzeul Naţional al Unirii, Sala Unirii şi Muzeul Principia din Piaţa Cetăţii.
Pentru al șaptelea an consecutiv, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia readuce la viață personalitățile care au scris  istorie în Capitala Unirii, în România și chiar în lume. Zeci de personaje vor fi prezente în noaptea de 21 mai atât în incinta muzeului cât și în Muzeul Principia, Sala Unirii și în curtea muzeului, acolo unde se vor deschide diferite ateliere.
Nici în acest an nu vor lipsi momentele muzicale și alte mici spectacole care să îi facă pe oameni să intre în atmosfera timpurilor de mult apuse.

Noaptea Muzeelor a început la Alba Iulia în anul 2008 cu aproximativ 80 de vizitatori, iar în ultimii trei ani impactul acestui eveniment a fost incredibil, adunând peste 10.000 de vizitatori la cele mai recente ediții.
La nivel mondial, 18 mai reprezintă Ziua Internațională a Muzeelor, iar în Europa este sărbătorită Noaptea Muzeelor, la care participă aproximativ 3000 de instituţii de resort de pe continent.
Noaptea Muzeelor este un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Manifestarea este patronată de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax