Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Jandarmeria din Alba stinge lumina de Ora Pământului, la sediile acesteia din judeţ, dar şi în locuinţele angajaţilor

Publicat

jandarmi la poartaSâmbătă, 19 martie, între orele 20.30 – 21.30, toate unitățile Jandarmeriei Române vor participa la acțiunea „Ora Pământului”, prin stingerea luminilor și oprirea aparaturii electronice în sediile acestora. Excepție vor face doar sistemul comunicațional și dispeceratul unităților, pentru a nu afecta capacitatea operațională și misiunile ce revin instituției.

Jandarmeria Alba se va alătura şi în 2016, pentru al şaselea an consecutiv, la Campania Ora Pământului. Comanda Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba a adresat un apel tuturor angajaţilor de a participa sâmbătă, 19 martie, la campania “Ora Pământului”, în semn de susţinere a eforturilor împotriva poluării şi a încălzirii globale.

În acest sens, între orele 20.30 – 21.30, jandarmii din judeţul Alba se vor alătura iniţiatorilor şi participanţilor la această campanie ecologică, prin stingerea luminilor neesenţiale – exterioare şi interioare – şi deconectarea aparatelor aflate în stand by atât la sediul central din Alba Iulia cât şi la subunităţile dislocate în localităţile Sebeş, Aiud şi Câmpeni. Această iniţiativă va fi aplicată şi la nivelul locuinţelor proprii ale personalului, Jandarmeria Alba implicându-se astfel nu doar la nivel instituţional, ci şi la nivelul familiilor membrilor instituţiei.

Jandarmeria Română se alătură și în acest an inițiatorilor acțiunii internaționale „Ora Pământului”, precum și demersurilor Guvernului României de a mobiliza în număr cât mai mare instituțiile publice, cu scopul atragerii atenției asupra problemelor de mediu actuale: poluarea, încălzirea globală și folosirea resurselor finite pentru satisfacerea consumului din ce în ce mai ridicat de energie.

Jandarmeria Română a rămas un partener constant al acțiunii „Ora Pământului”, iar demersurile de protejare a mediului nu se limitează doar la o singură acțiune, ci și la promovarea la nivel național, în toate unitățile, a unui consum rațional al energiei, cu scopul reducerii cheltuielilor administrative, dar și pentru reducerea poluării, transmit jandarmii.

Jandarmeriei Române îi revin prin Legea 550/2004, privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, atribuţii în domeniul protecţiei mediului înconjurător, al florei şi faunei, în responsabilitatea sa aflându-se şi zonele care au statut de arie naturală protejată, de pe teritoriul României”.

Având în vedere aceste aspecte, conducerea Jandarmeriei Române a lansat un apel la adresa tuturor jandarmilor, şi nu numai, de a participa sâmbătă 19 martie, în intervalul orar 20.30 – 21.30, la acţiunea „Ora Pământului”,, prin stingerea luminilor care nu sunt necesare şi prin deconectarea aparatelor electronice”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax