Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Joc de explorare, la Alba Iulia. Descoperă Cetatea Alba Carolina, printr-un tur ghidat prin smartphone

Publicat

Albaiulienii și turiștii sunt invitați sâmbătă dimineața să descopere Cetatea Alba Carolina printr-un joc. Cu ajutorul aplicației Questo instalată pe un smartphone, aceștia pot căuta indicii, pot rezolva ghicitori și pot afla povești neștiute despre clădiri și oamenii care au trăit acolo.

„Cetatea Alba Carolina poate fi acum vizitată printr-un joc în lumea reală. Cum? Mergi prin cetate, cauți indicii prin jur, rezolvi ghicitori și primești povești neștiute despre clădiri și oamenii care au trăit acolo. Toate acestea cu ajutorul smartphone-ului tău.

Jocul este gratuit și e disponibil în aplicația Questo. Chiar dacă ai mai fost aici, vino cu prietenii sâmbătă, 4 august, începând cu ora 11:00, și descoperă cetatea cu alți ochi!”, explică organizatorii evenimentului, pe pagina de Facebook.

Punctul de plecare al turului de explorare urbană este parcul de lângă Casa de Cultură a Studenților din municipiul Alba Iulia.

Aplicația se poate descărca gratuit pe Android și iOS de AICI.

Questo este o aplicație care oferă jocuri de explorare urbană în lumea reală, unde tu joci rolul personajului principal dintr-o poveste. Aplicația este prezentă în 4 țări și 30 de orașe și a primit premiul Best Travel App in Romania în cadrul evenimentului eTravel Awards 2017.

După descarcarea aplicației și alegerea traseului, utilizatorii primesc un punct de start în oraș. Odată ajunși acolo, aceștia primesc un prim indiciu pe care trebuie să îl rezolve pentru a descoperi următorul punct de pe traseu alături de povestea sa. Apoi, urmează un indiciu nou și tot procesul se repetă până la final.

Un tur Questo cuprinde între 7 și 15 locuri din oraș întinse pe o distanță de maximum 4 kilometri, iar durata medie de explorare este de 2 ore. Turul Questo din Alba Iulia se numește „Fii fotograful Unirii” și are o lungime de 3 kilometri, durata medie de explorare fiind de o oră și 23 de minute.

De la lansarea aplicatiei în mai 2017 și până astăzi, peste 8000 de oameni au explorat tururile Questo din România, Olanda și Ungaria, parcurgând peste 20.000 km pe jos. Pe lista orașelor românești ce pot fi explorate cu ajutorul aplicației Questo se numără București, Sibiu, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Craiova, Sighișoara și Cisnădioara.

sursa: facebook.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax