Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: „Luna sângerie”. A treia eclipsă totală de Lună din seria de patru evenimente astronomice succesive. Semnificaţii

Publicat

lunaÎn weekend se produce un nou fenomen astronomic spectaculos: Luna sângerie. Este vorba despre o eclipsă totală de lună, iar satelitul natural al Terrei va apărea pe cer cu o culoare roşu-portocalie, de vineri până duminică. Este al treilea fenomen de acest fel din tetrada ce a început anul trecut.

Eclipsa nu va putea fi văzută în România, dar va fi observabilă din America de Nord şi de Sud, Asia şi parţial din Australia.

Fenomenul „Lunii sângerii” are loc deoarece Luna trece, în timpul eclipsei, prin umbra Pământului, care are culoarea roşiatică a unui apus din deşert.

Se înscrie într-o serie de eclipse totale de Lună ce a început în 15 aprilie 2014, urmată de cea din 8 octombrie 2014. Următoarea va fi pe 28 septembrie 2015.

Există trei tipuri de eclipse de Lună, în funcţie de poziţia Lunii faţă de conul de umbră a Pământului – în penumbră sau penumbrale, parţiale sau umbrale. Eclipsele de Lună nu au loc într-o anumită ordine.

Experţii de la NASA au comparat aceste patru eclipse umbrale succesive cu o mână de patru cărţi identice la poker, motiv pentru care au denumit acest fenomen „tetradă”.

Unii credincioşi consideră că este un semn al Apocalipsei, citând din Biblie şi spunând că Luna Roşie prevesteşte a doua venire a lui Iisus. „Soarele se va întuneca, iar Luna sângerie, înainte de ziua infiorătoare când se va întoarce Dumnezeu pe Pământ”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax