Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Ora Pământului 2014. Milioane de oameni vor stinge luminile pentru a atrage atenţia asupra protejării mediului

Publicat

Ora Pământului se sărbătoreşte în acest an pe data de 29 martie, în intervalul 20.30-21.30. La cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie sunt invitaţi să participe cetăţeni, instituţii, organizaţii care să evidenţieze preocuparea pentru reducerea consumului de energie electrică şi fenomenul de încălzire globală. Milioane de oameni de pe întreg mapamondul vor stinge luminile, pentru o oră, sâmbătă, pentru a atrage atenţia asupra efectelor dezvoltării iresponsabile.

Earth Hour se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediţie a acestui eveniment în oraşul Sydney, unde, pe 31 martie 2007, 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour, iar în 2010 – 4.500 de oraşe din 128 de ţări. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.

Anul trecut, Ora Pământului a fost marcată şi în Alba Iulia şi în alte localităţi din judeţ, unde, pe lângă stingerea luminilor de pe spaţiile publice, au fost lansate şi lampioane.

Este un prilej pentru instituţii, organizaţii şi cetăţeni de a-şi arăta preocuparea pentru mediu şi capacitatea de mobilizare.

Scopul campaniei „Ora Pământului” (Earth Hour) este reducerea consumului de energie electrică, fiind susţinute astfel eforturile umanităţii împotriva poluării şi a încălzirii globale. Campania „Ora pământului” îşi propune, prin simplul gest de stingere a luminilor care nu sunt esenţiale funcţionării şi prin deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by, să tragă un important semnal de alarmă la adresa efectelor utilizării iresponsabile a resurselor.

O oră fără surse de energie poate fi şi un prilej pentru o plimbare în oraş sau în parc, întâlniri cu prietenii sau momente de relaxare în familie.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Virgil Ene

    joi, 27.03.2014 at 22:42

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax