Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Principele Nicolae ajunge la Alba Iulia pe bicicletă. Albaiulienii îl pot aştepta la intrare în oraş dinspre Bărăbanţ PROGRAMUL

Publicat

ASR-Principele-Nicolae-al-Romanie-529x361 Sâmbătă, turul ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă”, organizat în beneficiul Asociației Curtea Veche cu participarea Alteței Sale Regale Principelui Nicolae al României și a campionului național la ciclism Alex Ciocan, ajunge în Alba Iulia. Astfel, pentru Alba Iulia, cicliștii pot să se alăture de la intrarea în oraş dinspre dinspre Bărăbanţ la ora 16.45 pentru a conduce plutonul de cicliști până la punctul de întâmpinare din strada Muzeului (în faţa Sălii Unirii) la ora 17.00.

Campania inedită de strângere de fonduri are drept scop realizarea de donații de carte în medii defavorizate prin programul național de lectură “Cărțile copilăriei”.

Principele Nicolae al României ajunge la Alba Iulia sâmbătă, într-un turneu al României pe care-l parcurge pe bicicletă, pentru a promova lectura în rândul copiilor din zonele defavorizate. Iniţiativa prevede înfiinţarea unor cluburi de lectură în cadrul cărora copiii să poată descoperi modul creative şi imaginative de gândire, transmite chiar Alteţa Sa.

(P)  Haine sport pentru ciclism și drumeții pe FashionSport.ro.  Peste 40.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii. Branduri : Nike, Adidas, Puma, Dunlop, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Everlast etc. Reduceri mari în fiecare zi.

Proiectul se numeşte „Cărțile copilăriei pe bicicletă” şi presupune parcurgerea a 1000 de kilometri în 9 zile, în aprilie 2015, pe bicicletă, de la Sighetu Marmaţiei la Constanţa. Traseul include şi oraşul Alba Iulia, în data de 25 aprilie.

Toți cei care doresc să susțină cauza Asociației Curtea Veche sunt invitați să se alăture plutonului de cicliști fie la sosirea, fie la plecarea acestuia din orașele de pe traseu. Astfel, pentru Alba Iulia, cicliștii pot să se alăture de la intrarea în oraș dinspre dinspre Bărăbanţ (ora 16.45) pentru a conduce plutonul de cicliști până la punctul de întâmpinare din str. Muzeului (ora 17.00).

DHS și Herlitz România oferă copiilor prezenți la punctul de întâmpinare din str. Muzeului șansa de a câștiga cinci biciclete și ghiozdane complet echipate. Astfel, pentru a desemna câștigătorii, reprezentanții Asociației Curtea Veche vor adresa publicului întrebări inspirare din colecția “Cărțile copilăriei” – repovestiri ale marilor opere din literaratura universală.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Rotary Club Alba Iulia Novem, este un proiect unic în România și traversează 10 orașe în doar 9 zile, din Sighetu Marmației până în Constanța, în perioada 23 aprilie – 3 mai pentru promovarea lecturii și a unui stil de viață sănătos la nivel național.

“Este important să se știe că oricine poate schimba ceva la nivel individual sau la nivelul comunității locale. Această acțiune a noastră este doar un punct de plecare și un mod de a măsura cât de interesate sunt comunitățile să aibă grijă de educația copiilor. Cu doar 10 lei, un copil poate fi integrat în acest program de lectură. Poate că vom găsi suficient de mulți oameni care înțeleg importanța calității educației pentru ca anumite zone din țară să se dezvolte mai bine”, declară Iren Arsene, președintele Asociației Curtea Veche.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax