Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Protest împotriva corupţiei şi poluării la Sebeş. Justificări pentru noi acţiuni de stradă, prezentate de organizatori

Publicat

protest sebes Sâmbătă după-amiază, la Sebeş, este anunţat un nou protest, „împotriva poluării, corupţiei, incompetenţei şi indiferenţei autorităţilor”. Organizatorii transmit motivele acestei iniţiative.

Asociația „PrimaNatura” din Alba Iulia precizează într-un comunicat că „se alătură din nou inițiativelor civice din Sebeș și susține activ demersurile juste ale cetățenilor de luptă împotriva poluării aerului, în temeiul drepturilor constituționale la sănătate și la un mediu curat”.

Prin urmare, sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 16.00, va avea loc un nou protest „împotriva poluării și împotriva tuturor cauzelor care ar putea sta la baza situației actuale: împotriva corupției, împotriva incompetenței și indiferenței autorităților, dar și împotriva nepăsării oamenilor”.

Sursa citată explică situaţia.

„După protestele masive de la începutul acestui an când mii de sebeșeni cereau săptămânal ”Opriți poluarea!”, au apărut câteva decizii ale autorităților, favorabile celor ieșiți în stradă. S-au tot așteptat efectele, însă acestea întârzie și acum să apară! Ba mai mult, următoarele motive enumerate mai jos stau la baza declanșării de noi proteste complet justificate:

– instituții ale statului care trebuie să protejeze cetățenii, precum ISU, APM și GNM au fost invitate la Sebeș încă din luna octombrie, însă aceastea au refuzat sistematic invitația la un dialog organizat cu cetățeni ai Sebeșului și din împrejurimi

– Ministerul Mediului a pierdut inexplicabil un proces prin care i se cere suspendarea unei decizii date în urma contestațiilor depuse la autorizațiile emise de APM Alba. Nu există informații nici că juriștii responsabili ar fi făcut recurs la decizia primei instanțe.

– operatorii economici ce activează pe platforma industrială din Sebeș, contestați de societatea civilă, își continuă nestingheriți demersurile pentru mărirea capacității de producție, prezentându-ne studii complexe și date care să ne convingă că în Sebeș nu există poluare, ba chiar că avem de fapt un aer curat, aspecte care nu pot fi tolerate de cetățenii responsabili care iau atitudine și dau dovadă de spirit civic.

– cel mai important motiv considerăm că este siguranţa cetăţenilor, cu atât mai mult cu cât vedem la ce tragedii se poate ajunge când autoritățile nu iau masuri ferme de prevenire a accidentelor și autorizează activități ce prezintă un grad ridicat de risc pentru oameni”.

Protestul va fi organizat în Parcul Primăriei din Sebeş.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax