Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

S-a deschis Pietonala Mihai Viteazul, care leagă Poarta a III-a a Cetăţii de Catedrala Romano-Catolică


Publicat

Pietonala Mihai Viteazul din Alba Iulia, care leagă Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” de Poarta a III-a a Cetăţii Alba Carolina, a fost redată parţial circulaţiei, sâmbătă, 7 aprilie, la ora 11.00. Amenajările nu sunt definitive, în perioada viitoare urmează să fie amplasat mobilierul urban, însă pot fi accesate majoritatea obiectivelor turistice.

După ce a fost închisă timp de mai multe luni în ultima perioadă pentru lucrări de reamenajare-restaurare, strada pietonală care leagă Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” de Poarta a III-a a Cetăţii a fost redeschisă sâmbătă, la ora 11.00. Pietonala Mihai Viteazul are o lungime de 850 m şi, potrivit administraţiei locale, va avea o structură aerisită, potrivită pentru exploatarea potenţialului turistic şi de agrement al zonei.

O comisie din partea Primăriei a făcut o recepţie parţială a lucrărilor existente şi a celor care urmează a fi executate. S-au constatat următoarele interventii asupra zonei: s-a reconfigurat tot spaţiul public între fronturile construite, relaţionându-se cu imobilelele aflate în proprietatea altor entităţi, s-au schimbat îmbrăcăminţile rutiere şi pietonale, precum şi platformele din zona monumentelor istorice, s-a realizat iluminatul de siguranţă, ambiental, pietonal şi arhitectural.

De asemenea, a fost refăcută zona verde şi au fost plantaţi arbori ornamentali, iar în mare parte sunt finalizate relaţiile cu platformele de acces spre străzile adiacente.

Pe zonele şantierelor arheologice din spaţiile nou amenajate şi pe drumul roman, s-au marcat contururile obiectivelor descoperite cu materiale diferit colorate, în funcţie de epoca elementului de fortificaţie.

Mobilierul urban, bănci, coşuri de gunoi şi altele vor fi amplasate în perioada imediat următoare. Administraţia locală a anunţat că amenajările prezente nu sunt definitive, strada Mihai Viteazul fiind încă un obiectiv sub exploatare. Cu toate acestea, stadiul atins în momentul de faţă pe întreg perimetrul dă posibilitatea accesării majorităţii obiectivelor turistice.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

8 Comentarii

8 Comments

 1. eu

  vineri, 06.04.2012 at 14:43

  cica au fost refacute spatiile verzi. Astia de la primarie ne cred prosti sau se cred ei destepti?

  • gabi

   vineri, 06.04.2012 at 16:45

   Sau mai rau: ambele!

 2. EU

  vineri, 06.04.2012 at 15:08

  destepti sunt aia de la penele

  • dsa

   sâmbătă, 07.04.2012 at 10:00

   nu inteleg ce legatura are ce zici tu cu articolul da in fine..

  • el conquistador

   sâmbătă, 07.04.2012 at 11:57

   dupa ce PDL-istii au **** 40 milioane de euro din banii pentru lucrari in Cetate nu stiu cine este destept si cine prost. Sau altfel spus Desteptii care i-au furat sunt niste Prosti pentru ca au fost lacomi, tupeisti, aroganti,nesimtiti, si au furat crezind prosteste ca nu se va vedea…..
   Ei bine, se vede cu ochiul liber ca s-a furat, se stie si cat, se stie si cum, si exista si acte.
   Deci hotii au fost destepti sau prosti?

 3. bbc

  vineri, 06.04.2012 at 16:43

  frumos, felicitari pentru realizare. dar eu nu vad ceatea si aleile de acolo ca o zona de agrement..eventual v-as propune un proiect de reamenajare in zona schit..acolo e zona de agrement, ..sau la ampoi..sau pe mures..
  spor la treaba

 4. abbilbal

  vineri, 06.04.2012 at 21:21

  Şi de la Catedrala Romano-Catolică spre ce a mai rămas din parc este drum închis?

 5. HH

  sâmbătă, 07.04.2012 at 21:30

  CE MIZERIE, 10% SPATIU VERDE IN REST PAVAJ ! CE *******, CUM INTELEG EI MODERNIZAREA !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Sănătății: România a solicitat Uniunii Europene 10 milioane de doze de vaccin anti-Covid-19

Publicat

Ministrul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că a cerut oficialilor Uniunii Europene 10 milioane de vaccinuri anti-Covid-19, în momentul în care vaccinul va intra pe piaţă.

Aflat într-o vizită la Iaşi, ministrul Nelu Tătaru a spus că România poate avea acces la acest vaccin printr-un mecanism de cooperare pus la punct de Comisia Europeană.

„Am făcut o solicitare de 10 milioane. Am vrut să asigurăm măcar pentru 50% din populaţie. Să vedem cât vom primi de la nivelul Uniunii Europene din această cantitate cerută”, a declarat ministrul Sănătăţii în cadrul unei conferinţe de presă.

Prin acelaşi mecanism şi premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat recent că a făcut deja o precomandă de 5 milioane de doze de vaccin anti Covid-19. Orban a explicat că această precomandă este un fel de asigurare că sistemul sanitar va reuşi să facă faţă mult mai bine unui al doilea val al pandemiei.

La ora actuală, în lume, sunt peste 100 de variante de vaccin în lucru, dintre care peste 20 au intrat în faze avansate de testare.

sursa: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului BLAJ? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Publicat

Lupta pentru locul de primar al municipiului BLAJ a început. Candidații care și-au anunțat până acum intenția de a ocupa această funcție sunt: Dorin Voina – PSD, Mihai Boitor – USR-PLUS, Gheorghe Valentin Rotar – PNL, Silvia Marcu – ALDE. PRO România nu a anunțat încă cine va candida din partea formațiunii. 

Vă puteți exprima opinia și preferințele într-un sondaj legat de candidații la primăria municipiului BLAJ – Alba24.

Pe care dintre următorii candidați l-ați vota pentru funcția de PRIMAR al municipiului BLAJ?

Loading ... Loading ...

Vezi și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului Alba Iulia? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Vezi și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul președinte al Consiliului Județean Alba. Lista candidaților anunțați

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Buldoexcavator cu accesorii achiziționat pentru întreținerea drumurilor din comuna Avram Iancu. Licitația, lansată de Primărie

Publicat

Primăria din Avram Iancu cumpără un buldoexcavator cu accesorii pentru dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. Utilajul va fi folosit pentru lucrări de deszăpezire și întreținerea drumurilor din comună. 

Primăria comunei Avram Iancu a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția unui utilaj multifuncțional (buldoexcavator) pentru lucrări de deszăpezire și întreținere drumuri în comună.

Valoarea totală estimată este de 378.184 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, utilajul va deservi întreaga suprafață a comunei Avram Iancu, respectiv cele 33 de sate componente. Utilajul va ajunge în dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) al comunei.

În prezent, Primăria comunei Avram Iancu desfășoară acțiuni de întreținere drumuri locale în general prin contractarea unei firme specializate, iar odată cu achiziționarea utilajului, suma alocată din bugetul local al primăriei pentru prestarea serviciilor va rămâne în bugetul local pentru alte cheltuieli necesare. Serviciile ce pot fi prestate prin achiziționarea utilajului se vor executa prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al primăriei comunei, în regie proprie.

Prin achiziția utilajului și a accesoriilor vor fi asigurate următoarele tipuri de activități:

– deblocarea drumurilor comunale și sătești în caz de înzăpezire

– îndepărtarea copacilor căzuți sau a materialelor care ar putea bloca traficul pe drumurile publice

– evacuarea pământului și a pietrișului rezultat după ploi puternice

– participarea la acțiuni de salvare în caz de inundații, incendii, alunecări de teren

Caracteristici tehnice ale achiziției:

Buldoexcavator

– putere motor: 100 cp

– capacitate cilindrică: 4,4 l

– capacitate cupă încărcător – 1,2 mc

– adâncime maximă de excavare: 5.978 mm

Accesorii:

– tocător vegetal (lățime de lucru 1.080 mm)

– furci pentru cupă încărcător (lățimea – 8 cm, lungimea – 120 cm, înălțimea – 76 cm, grosimea – 5 cm)

– cupă trapezoidală (1.200 x 300 x 750 mm, volum 140 l)

– cupă excavare (300 mm, volum 80 l)

– cupă excavare (800 mm, volum 270 l)

– lamă de zăpadă (lățime – 2.700 mm, înălțime – 800 mm, rotire în plan orizontal – 30 grade)

– ciocan hidraulic (picon) (energie de impact 1.017 joule, diametru spit – 75 mm)

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Minor aflat pe bicicletă, lovit de o mașină, pe Bulevardul Republicii din Alba Iulia. Băiatul nu a acordat prioritate

Publicat

Un accident rutier s-a produs sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 18:00, la intersecția dintre Bulevardul Republicii și strada Vasile Alecsandri din Alba Iulia. Un copil în vârstă de 12 ani, aflat pe bicicletă, a fost acroșat de un autoturism căruia nu i-a acordat prioritate. 

Potrivit unui cititor Alba24, în urma accidentului băiatul s-ar fi lovit ușor la mână.

Reprezentanții IPJ Alba au transmis pentru Alba24 că evenimentul rutier a fost soluționat ca tamponare.

Biciclistul în vârstă de 12 ani a fost sancționat de polițiști conform Ordonanței de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate