Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

S-a deschis Pietonala Mihai Viteazul, care leagă Poarta a III-a a Cetăţii de Catedrala Romano-Catolică

Publicat


Pietonala Mihai Viteazul din Alba Iulia, care leagă Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” de Poarta a III-a a Cetăţii Alba Carolina, a fost redată parţial circulaţiei, sâmbătă, 7 aprilie, la ora 11.00. Amenajările nu sunt definitive, în perioada viitoare urmează să fie amplasat mobilierul urban, însă pot fi accesate majoritatea obiectivelor turistice.

După ce a fost închisă timp de mai multe luni în ultima perioadă pentru lucrări de reamenajare-restaurare, strada pietonală care leagă Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” de Poarta a III-a a Cetăţii a fost redeschisă sâmbătă, la ora 11.00. Pietonala Mihai Viteazul are o lungime de 850 m şi, potrivit administraţiei locale, va avea o structură aerisită, potrivită pentru exploatarea potenţialului turistic şi de agrement al zonei.

O comisie din partea Primăriei a făcut o recepţie parţială a lucrărilor existente şi a celor care urmează a fi executate. S-au constatat următoarele interventii asupra zonei: s-a reconfigurat tot spaţiul public între fronturile construite, relaţionându-se cu imobilelele aflate în proprietatea altor entităţi, s-au schimbat îmbrăcăminţile rutiere şi pietonale, precum şi platformele din zona monumentelor istorice, s-a realizat iluminatul de siguranţă, ambiental, pietonal şi arhitectural.

De asemenea, a fost refăcută zona verde şi au fost plantaţi arbori ornamentali, iar în mare parte sunt finalizate relaţiile cu platformele de acces spre străzile adiacente.

Pe zonele şantierelor arheologice din spaţiile nou amenajate şi pe drumul roman, s-au marcat contururile obiectivelor descoperite cu materiale diferit colorate, în funcţie de epoca elementului de fortificaţie.

Mobilierul urban, bănci, coşuri de gunoi şi altele vor fi amplasate în perioada imediat următoare. Administraţia locală a anunţat că amenajările prezente nu sunt definitive, strada Mihai Viteazul fiind încă un obiectiv sub exploatare. Cu toate acestea, stadiul atins în momentul de faţă pe întreg perimetrul dă posibilitatea accesării majorităţii obiectivelor turistice.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

8 Comentarii

8 Comments

 1. eu

  vineri, 06.04.2012 la 14:43

  cica au fost refacute spatiile verzi. Astia de la primarie ne cred prosti sau se cred ei destepti?

  • gabi

   vineri, 06.04.2012 la 16:45

   Sau mai rau: ambele!

 2. EU

  vineri, 06.04.2012 la 15:08

  destepti sunt aia de la penele

  • dsa

   sâmbătă, 07.04.2012 la 10:00

   nu inteleg ce legatura are ce zici tu cu articolul da in fine..

  • el conquistador

   sâmbătă, 07.04.2012 la 11:57

   dupa ce PDL-istii au **** 40 milioane de euro din banii pentru lucrari in Cetate nu stiu cine este destept si cine prost. Sau altfel spus Desteptii care i-au furat sunt niste Prosti pentru ca au fost lacomi, tupeisti, aroganti,nesimtiti, si au furat crezind prosteste ca nu se va vedea…..
   Ei bine, se vede cu ochiul liber ca s-a furat, se stie si cat, se stie si cum, si exista si acte.
   Deci hotii au fost destepti sau prosti?

 3. bbc

  vineri, 06.04.2012 la 16:43

  frumos, felicitari pentru realizare. dar eu nu vad ceatea si aleile de acolo ca o zona de agrement..eventual v-as propune un proiect de reamenajare in zona schit..acolo e zona de agrement, ..sau la ampoi..sau pe mures..
  spor la treaba

 4. abbilbal

  vineri, 06.04.2012 la 21:21

  Şi de la Catedrala Romano-Catolică spre ce a mai rămas din parc este drum închis?

 5. HH

  sâmbătă, 07.04.2012 la 21:30

  CE MIZERIE, 10% SPATIU VERDE IN REST PAVAJ ! CE *******, CUM INTELEG EI MODERNIZAREA !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

ASTĂZI: Concert de muzică lăutărească, în Cetatea Alba Carolina. Intrarea este liberă

Publicat

Astăzi, de la ora 18.00, în Cetatea Alba Carolina va fi concert de muzică lăutărească. Vor cânta Panseluța Feraru, Mioara Lincan, Neluță Neagu, Constantin Fulgerică, Marian Alexandru, Mieluță Bibescu, Marius Gore și Taraful „Frații Cazanoi”. Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează, vineri, 13 decembrie, începând cu ora 18.00, concertul „Lăutari de ieri și de […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Guvernul aprobă majorarea salariului minim de la 1 ianuarie 2020. Cât vor primi cei cu studii superioare

Publicat

bani

Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va fi majorat cu 7,2%, începând cu 1 ianuarie 2020. Dacă în prezent acesta este de 2.080 lei, de anul viitor, va fi de 2.230 lei. Este prevăzut și prag special pentru angajații cu studii superioare. ”Începând cu data de 1 ianuarie 2020, salariul de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Militarii Batalionului 136 Geniu „Apulum” din Alba Iulia au donat sânge pentru a salva vieți

Publicat

Militari din Batalionul 136 Geniu „Apulum” din Alba Iulia au participat în zilele de 11 și 13 decembrie, în cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba Iulia, la o campanie voluntară pentru donare de sânge, cu scopul de a-i ajuta pe semenii aflați în suferință. Geniștii albaiulieni au conștientizat nevoia de rezerve de sânge din spitale […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Noile reglementări în domeniul ordinii publice. Ce pot și ce nu pot face polițiștii atunci când legitimează o persoană

Publicat

politisti

La sfârșitul lunii ianuarie 2020, vor intra în vigoare prevederile Legii 192 din 2019 care modifică și completează unele acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice. IPJ Alba aduce în atenția cetățenilor noile prevederi cu privire la legitimarea persoanei au transmis reprezenții instituției. Stabilirea identității unei persoane se face pe baza actelor de identitate. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate