Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Şedinţa Consiliului Naţional a PNL la Bucureşti. Din judeţul Alba vor participa 32 de membri de drept şi delegaţi din fostul PDL şi PNL

Publicat

PNL Alba Sâmbătă, de la ora 12.00 Consiliul Național al Partidului Național Liberal este convocat la Palatul Parlamentului, unde 1100 de delegați, numărul acestora fiind repartizat în mod paritar către vechiul PNL și vechiul PDL, vor discuta funcționarea partidului pentru perioada ianuarie 2015-ianuarie 2017 și finalizarea procesului de fuziune în teritoriu. Din judeţul Alba vor participa 19 membri din fostul PDL şi 13 din fostul PNL.

Din partea „vechiului PNL Alba” vor participa la Consiliul Național al Partidului Național Liberal următorii delegați: Teban Adrian (președinte PNL Alba), Teodor Atanasiu (senator PNL de Alba), Dan Simedru (deputat PNL de Alba), Florin Roman (vicepreședinte al Consiliului Județean Alba), Josan Horațiu (primarul Aiudului), Pleșa Gabriel (vicepreședinte PNL Alba), Nicușor Mihai (vicepreședinte PNL Alba), Dumitru Fulea (vicepreședinte PNL Alba), Cornel Berindei (vicepreședinte PNL Alba), Cristian Pașca (consilier județean PNL Alba), Constantin Jinar (primarul comunei Șugag), Elena Ignat (președinta OFL Alba), Cristian Radu (președinte TNL Alba).

Din fostul PDL vor participa 19 membri, dintre care 7 membri de drept şi 12 delegaţi: Mircea Hava (copreşedinte PNL Alba şi fost preşedinte PDL Alba), Ion Dumitrel (preşedinte al Consiliului Judeţean Alba), Alexandru Pereş (senator PNL Alba), Rodica Andronescu (preşedinta Organizaţiei de Femei a fostului PDL), Tudor Ponoran (preşedinte TDL Alba), Aurel Voicu (preşedintele Organizaţiei Persoanelor de Vârsta a Treia), Virgil Tătar (preşedintele Organizaţi ei Oamenilor de Afaceri),  Marius Haţegan, Radu Roşianu, George Şinca, Marius Ceteraş, Adrian Bogdan, Ştefan Bardan, Corneliu Olar, Silviu Ponoran, Voicu Paul, Sorin Bumb, Nicolae Albu şi Raul Tudoraşcu.

În privința structurilor de conducere teritoriale, la nivel județean vor rămâne doi co-președinți până în 2017, de la fostul PNL și fostul PDL, și vor funcționa Birourile Politice paritare județene, așa cum au funcționat și până acum. Propunerea comisiei interne pentru finalizarea fuziunii este de înființare a unor comitete executive cu un număr mai mic de membri decât birourile politice, care vor avea membri în funcție de mărirea județului, între 23 și 29 de membri, la care se adaugă parlamentarii.

Reglementarea formării comitetelor executive se va face printr-o hotărâre care urmează a fi adoptată de Consiliul Național al PNL, hotărâre care va fi anexă a statutului pe perioada tranzitorie, până la 1 ianuarie 2017.

La nivelul județelor, ponderea comitetelor va ține cont de rezultatul de la alegerile europarlamentare din 2014 – în proporție de 80 la sută – și de numărul de primari rămași în fiecare partid după alegerile prezidențiale – 20 la sută.

La nivelul organismelor locale de conducere ale noului PNL, ponderea se va stabili în proporție de 50% în funcție de rezultatul de la europarlamentare, 30% – numărul primarilor și 20% – numărul aleșilor locali. La nivelul organismelor locale unde nu sunt primari, se va aplica criteriul 65% la 35%.

Pe ordinea de zi a Consiliului Național se află și discutarea poziției PNL față de principalele teme politice, urmând a fi adoptată o rezoluție privind poziția politică oficială a partidului. De asemenea, duminică, pe 1 februarie, de la ora 11.00, va avea loc reuniunea grupurilor parlamentare ale PNL, în cadrul căreia se vor discuta prioritățile legislative pentru noua sesiune și modul de organizare a grupurilor parlamentate comune.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax