Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: SkirtBike, a patra ediţie, la Alba Iulia. Parada chic, pe biciclete, în Cetatea Alba Carolina. Dress code: ”poartă fashion ia românească”. PROGRAM

Publicat

skirtbike 2016 afisA patra ediție a evenimentului „SkirtBike” vine în Cetatea Alba Carolina, iar pentru că Alba Iulia este un oraș în care se respiră aerul istoriei și al culturii, tema din acest an este „IA”.

Vedeta ediției de anul acesta va fi ia românească, astfel, organizatorii îi așteaptă pe toți cei care doresc să participe la evenimentul din acest an în ii românești, costume tradiționale sau reinterpretări fashion ale acestora.

SkirtBike este manifestul celei mai mari comunități de bicicliste, un manifest pentru normalitate, un proiect desfășurat în 12 orașe din România și o sursă de inspirație pentru multe femei din toată lumea.

SkirtBike™ Alba Iulia a fost inițiat în anul 2013, iar ediția planificată anul acesta va fi a patra consecutivă. Peste 200 de participanți au luat parte în ultimii doi ani la aceste parade, promovând voluntariatul, implicarea, și mișcarea pentru sănătate și recreere.  Anul acesta, tinerii din toate categoriile sociale sunt încurajaţi să se implice ca voluntari în organizarea evenimentui, având la dispoziţie ateliere prin care să beneficieze de activități specifice educației non-formale.

În acest an SkirtBike Alba Iulia își extinde semificația, deoarece importanța folosirii bicicletei va fi extinsă prin activități de educație non-formală adresate tinerilor. “Obiectivul acestui proiect este de a promova şi susține ciclismul ca stil de viaţă, prin intermediul unor evenimente de anvergură accesibile publicului larg, dar mai ales tinerilor”, transmit organizatorii evenimentului.

Proiectul SkirtBike Alba Iulia ediția a IV-a este un proiect de tineret finanțat de DJST Alba în parteneriat cu CICOC UAB și Asociația Viziunea Nevăzătorilor.

PROGRAM

Miercuri, 24 august, ora 17.30, din fața Hotelului Transilvania

Atelier “Tradiţii textile”. Tură de încălzire, spre Hăpria şi vizită la atelier. “Vom descoperi cum se brodează un costum popular. Plecarea va fi din fața Hotelului Transilvania la ora 17:30 (fix!). Pentru că tura va fi și în afara orașului, vă încurajăm să pedalați cu cască de protecție! Copiii sunt bineveniți, tura va fi una lejeră!”, transmit organizatorii

Vezi şi MIERCURI: Pre-parada SkirtBike Alba Iulia, în ie românească. Plimbare veselă pe biciclete și atelier de țesut la război, la Hăpria

Sâmbătă, 27 august

Ora 11.00, Piața Toboșarului – Atelier „Bicicleta pentru Toți” – atelier de educație non-formală, în cadrul căruia tinerii vor învăța să folosească bicicleta, ca mijloc de deplasare, prin intermediul activităților specifice educației nonformale. Liderii de proiect, voluntarii și reprezentanții partenerului ASV – Alba Sport Vision îi vor învăța cum să se deplaseze în siguranță cu bicileta respectând regulile de circulație și ceilalți participanți la trafic. De atelier vor beneficia și tinerii cu oportunități reduse, care nu posedă echipament necesar mersului pe biciletă, aceștia beneficiind de biciclete și echipament conex puse la dispoziție prin proiect.

Ora 12:00, Piața Toboșarului – Atelierul „Mergi la vot pe Bicicletă” – atelier de educație non-formală, în care 15 tineri, dintre care 5 cu oportunitati reduse vor fi informați cu privire la importanța implicării civice a tinerilor, la progresul local, județean și național prin participarea la vot. De asemenea, voluntarii vor fi informați că prin participarea pe bicicletă la vot sensibilizează autoritățile locale, privind continuarea investițiilor pentru infrastructura necesară mersului pe bicicletă și a reducerii aglomerației în traficul urban.

Ora 17.00 – din faţa Obeliscului “Horea, Cloşca şi Crişan” – Parada Chic a Bicicletelor  – pentru al patrulea an consectutiv, bicicliștii vor pedala pe traseul Obeliscul Horea, Cloșca și Crișan – Strada Gemina – Bdul Horea – Strada Cloşca – Bdul Revoluției 1989 – Bdul Transilvaniei – intrare în Şanţurile Cetăţii Alba Carolina (prin zona Arhivelor Naţionale) – tur complet al Şanţurilor Cetăţii Alba Carolina- Poarta a IV-a )- Strada Păcii – Localul Framm’s (lângă biblioteca Batthyaneum) la o paradă creativă și modernă

Parada se va încheia cu o tombolă cu o mulțime de premii pentru cei care vor rămâne alături până la finish. Premiul cel mare al paradei din acest an este o bicicletă Pegas chic.

Dress code: ”poartă fashion ia românească”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax