Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: „Sunete care vindecă suflete”, concert caritabil de muzică clasică, la Catedrala Romano-Catolică

Publicat

La Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia va avea loc sâmbătă, 14 iulie, începând cu ora 19:00, primul concert caritabil de muzică clasică organizat de centrul de îngrijiri pentru pacienţii cu cancer şi alte diagnostice incurabile Hospice Eliana din Hăpria, comuna Ciugud.

În cadrul evenimentului, cei prezenți îi vor putea asculta la pian pe lect.univ. dr. Diana Dava-Barb, prof. Andrei Dragomir şi la vioară pe Mihaela Roşiu acompaniată de pianistul lect.univ.dr. Horea Haplea. Interpreții vor prezenta lucrări de Bach-Busoni, Schubert, Liszt, Rachmaninov, Beethoven și Chopin.

„Sunete care vindecă suflete – o metaforă menită să lege muzica de calitate, interpretată cu multă sensibilitate de oameni calzi și darnici, pentru a ajunge mai ușor la sufletele care au nevoie de ajutor, care au nevoie de mângâiere, de alinare. Dărnicia personală este, așa cum arată studiile, o potențială sursă de detensionare și creștere a nivelului de satisfacție sufletească – nivelul de trai al unei societăți nu este determinat doar de venituri, ci de felul în care știm să folosim aceste venituri pentru a face o diferență în locul și contextul în care trăim!

Serviciile de îngrijiri paliative la domiliciu oferite de asociație sunt gratuite pentru pacienți, dar costul deloc neglijabil al intervențiilor sunt suportate prin diferite modalități de strângeri de fonduri, cele două magazine Flori de mac fiind doar unul din ele. De această dată, Hospice Eliana își deschide inima înaintea comunității cu o nevoie care se contureaza tot mai clar în ultimele luni – necesitatea unei mașini pentru a folosi cât mai eficient timpul echipei de îngrijire și pentru a ajunge la cât mai mulți pacienți în timpul de lucru. De asemenea, este necesară acoperirea unei suprafețe mai mari, iar a depinde în totalitate de mijloacele de transport în comun , face ca accesibilitatea pacienților să fie limitată la serviciile Hospice Eliana. Concertul caritabil are drept scop strângerea de fonduri necesare achiziționării unei mașini.

În cadrul concertului, îi veţi putea asculta la pian pe lect.univ. dr. Diana Dava-Barb (Academia de Muzica Gheorghe Dima, Cluj Napoca), prof. Andrei Dragomir (Liceul de Arte „Regina Maria,” Alba Iulia) şi la vioară pe Mihaela Roşiu (studentă, anul IV – Academia de Muzică „Gheorghe Dima,” Cluj Napoca) acompaniată de pianistul lect.univ.dr. Horea Haplea (Academia de Muzică „Gheorghe Dima,” Cluj Napoca). Interpreții vor prezenta lucrări de Bach-Busoni, Schubert, Liszt, Rachmaninov, Beethoven și Chopin. Toţi interpreţii au rădăcini bălgrădene şi susţin prin acţiunea lor dezvoltarea mişcării hospice în regiunea noastră.

Vino și tu – fii parte prin donația ta la menținerea gratuită a serviciilor oferite de Hospice Eliana celor care au nevoie de ele”, au transmis reprezentanții centrului Hospice Eliana.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax