Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Tabără antică a Gărzii Apulum, în curtea Palatului Copiilor din Cetatea Alba Carolina

Publicat

garda romana Sâmbătă, 6 mai 2017, începând cu ora 11.00, în curtea Palatului Copiilor din Cetatea Alba Carolina se va deschide o tabără antică a Gărzii Apulum. Cu această ocazie vor fi organizate o serie de ateliere antice, precum cele de scriptoria, plante medicinale, jocuri romane, fierărie, pielărie, monetărie.

De asemenea, cei care vor vizita tabăra, care va fi deschisă până la ora 17.00, vor putea interacționa cu legionarii romani, dacii, gladiatorii și frumoasele dansatoare, care compun cele patru formații, reunite sub numele de Garda Apulum. Este vorba de Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Nemesis, patru formații de reenactment antic, compuse din voluntari albaiulieni, care au luat naștere în urma unor proiecte inițiate Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Tabăra antică a Gărzii Apulum va funcționa doar de două ori în fiecare lună, în zilele de sâmbătă. Mai exact, pentru luna mai, atelierele antice vor putea fi văzute doar în zilele de 6 și 20 mai.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax