Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Vernisajul expoziției „A doua Viaţă” a meșterului popular Nicolae Muntean din Vinerea, la Sala Unirii din Alba Iulia

Publicat

Sâmbătă, ora 12.30, la Sala Unirii Alba Iulia, în cadrul simpozionului „Cultura tradițională în era globalizării” va fi vernisată expoziția „A doua Viaţă” a meșterului popular Nicolae Muntean din Vinerea.

Alături de pictorii contemporani consacrați sau în curs de consacrare, Muzeul Național al Unirii își propune astfel și o promovare a celor implicați în păstrarea tradițiilor populare românești.

Pentru două săptămâni, vor fi expuse în sălile de la parterul muzeului icoane pe sticlă și lemn, cruci de mână, sculpturi în lemn realizate pe parcursul mai multor ani, constituite într-o colecție de suflet.

Fiecare exponat are povestea sa recreată după modelul pieselor vechi întâlnite de artistul popular în muzee, colecții particulare ori albume.

Evenimentul este parte a manifestărilor culturale desfășurate în Piața Cetății între 23 și 25 august festivalul de tradiții „Din Lada de zestre” și „Târgul meșterilor populari” organizate de Asociația Artă și Tradiții Meșteșugărești, Consiliul Județean Alba și Primăria Municipiului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax