Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sâmbătă: Vernisajul expoziției „Vremuri și bani”, la Muzeul „Ioan Raica” din Sebeș

Publicat

La Muzeul Municipal „Ioan Raica” din Sebeș va avea loc sâmbătă, 24 august, de la ora 11:45, vernisajul expoziției „Vremuri și bani” din colecția numismatică a Muzeului din Sebeș. 

Expoziția, organizată în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, prezintă publicului o parte a colecției de numismatică a muzeului din Sebeș, mai precis monedele și tezaurele monetare care, în trecut, au aparținut unor colecționari particulari (Rudolf Weiss și Alfred Heitz) și fostului Gimnaziu Evanghelic din Sebeș.

Aceste mici colecții reprezintă, de fapt, nucleul în jurul căruia s-a dezvoltat în timp, prin cercetări de teren, achiziții și donații, colecția de numismatică a Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș care numără, în prezent, 2.600 de piese, monede antice, medievale şi moderne.

Sunt expuse monede confecționate din bronz și argint, grecești, romane, medievale și moderne, descoperiri izolate, dar și tezaure, precum cel datând din timpul domniei lui Sigismund de Luxemburg (1387–1437) și compus din 1632 de piese.

Potrivit reprezentanților Primăriei Sebeș, expoziția va putea fi vizitată în perioada 23 august – 30 septembrie 2024, zilnic între orele 8:00 și 16:00 (sâmbătă și duminică de la 10:00 la 16:00, luni – închis).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate