Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Ziua Internațională de Reducere a Dezastrelor Naturale. Pompierii vor prezenta elevilor tehnici de intervenție în caz de calamitate

Publicat

pompier

Ziua de 13 octombrie a fost desemnată de ONU ca „Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”, cu scopul de a promova o cultură de reducere a riscului de dezastre naturale în întreaga lume. Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba organizează Ziua Porţilor Deschise la Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia, unde elevilor li se va prezenta tehnica de intervenţie în caz de dezastre şi modul de folosire a acesteia.

Înainte de 13 octombrie, reprezentanţi ai Inspecţiei de Prevenire din cadrul inspectoratului desfăşoară activităţi de informare preventivă a populaţiei cu privire la principalele reguli de comportare în cazul producerii dezastrelor naturale (inundaţii, cutremure, incendii în masă, alunecări de teren etc.), exerciţii de evacuare în caz de cutremur din instituţii de învăţământ, totodată fiind realizate broşuri care au fost distribuite pe parcursul activităţilor specifice desfăşurate în judeţ.

„Frecvenţa şi intensitatea hazardelor naturale ne amintesc că oricine poate deveni victimă, de aceea este important ca acestea să poată fi <prezise>, iar prin măsuri de prevenire să fie diminuat efectul lor. O sursă vitală a rezistenţei în faţa dezastrelor o reprezintă progresele ştiinţifice şi tehnologice, precum şi aplicarea acestora în domeniul reducerii dezastrelor. De asemenea, este foarte importantă cooperarea între instituţiile implicate în prevenirea şi gestionarea acestor evenimente şi societate pentru diminuarea consecinţelor dezastrelor naturale”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax