Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Ziua Petrisatului la Blaj. Dansuri tradiţionale maghiare, nunta de aur şi de argint a cuplurilor din zonă şi balul fiilor satului

Publicat

În acest sfârşit de săptămână, sărbătoare mare la Blaj. Sâmbătă, începând cu ora 11.00 dansurile și muzica tradițională maghiară vor fi principalele ingredientele ale sărbătorii petrifălenilor. Evenimentul va începe cu o slujbă religioasă oficiată la biserica din centrul localității și va continua cu un moment de sărbătorire a cuplurilor ajunse la 25 respectiv 50 de ani de căsătorie. Ziua se va încheia cu activități sportive dar și cu balul fiilor satului.

Primăria Municipiului Blaj organizează la sfârșitul acestei săptamâni sărbătoarea Petrisatului, localitate componentă unde locuiesc în proporție de peste 90% doar etnici maghiari.

„În fiecare an ne străduim să încurajăm organizarea a câte unui astfel de eveniment important pentru comunitățile rurale pe care municipiul nostru le păstorește. Încercăm să-i aducem acasă cu această ocazie pe cei plecati în alte zări dar și să dăm celor rămași oportunitatea de a petrece timpul liber într-un mod prietenos și armonios” declară primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Din sărbătoarea Petrisatului nu lipsesc dansurile și muzica tradițională maghiară. După depunerea coroanelor de flori la monumentul eroilor din Petrisat,întreaga comunitate va participa la un prânz comun organizat la noul cămin din localitate. De asemenea se va oficia şi o slujbă religioasă la biserica din centrul localității și va continua cu un moment de sărbătorire a cuplurilor ajunse la 25 respectiv 50 de ani de căsătorie.

Programul artistic va fi asigurat cu începere de la ora 17.30 de copii și tinerii din Petrisat, de Ansamblul «Hanga» din localitate și de Ansamblul «Kokenyes» din Târnăveni. Ziua se va încheia cu activități sportive dar și cu balul fiilor satului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax