Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Samsung Galaxy S23 Ultra vs Galaxy Z Flip 4: pe care din cele două ar trebui să-l ai? (P)

samsung telefon emag

Publicat

Samsung are câteva smartphone-uri fantastice, dar știm că acestea pot fi scumpe. Uneori, obținerea unui dispozitiv din generația anterioară oferă mai multă valoare raportat la preț. Dacă ești în căutarea unor dispozitive excelente de ultimă generație, Samsung are două opțiuni foarte bune.

Bineînțeles, există Samsung Galaxy S23 Ultra, cu performanțe uimitoare, calitatea camerei foto și autonomia bateriei îmbunătățite. Dacă te simți un pic mai aventuros, ai varianta Samsung Galaxy Z Flip 4, unul dintre cele mai bune telefoane pliabile ale timpului său. Cum se compară cele două?

Galaxy S23 Ultra vs Galaxy Flip 4: dintr-o privire

Samsung S23 Ultra este visul unui utilizator intensiv, chiar și în 2024. Mai ales că aduce la pachet un stylus integrat. Și, deși Samsung Flip 4 poate că nu câștigă lupta la capitolul specificații, are un design atrăgător, care cu siguranță va întoarce mai multe priviri. Iată o scurtă defalcare a câtorva dintre diferențele semnificative dintre cele două smartphone-uri.

Galaxy S23 Ultra este mai scump decât Z Flip 4.

– S23 Ultra oferă o rezistență îmbunătățită la zgârieturi cu Gorilla Glass Victus 2.De asemenea, este mai bine protejat împotriva prafului față de Z Flip 4.

– Atunci când este desfășurat, Z Flip 4 este puțin mai înalt, dar nu la fel de lat ca S23 Ultra.De asemenea, nu este la fel de greu.

– S23 Ultra are un sistem de camere cvadruple cu o cameră principală de 200 MP. Obiectivele sale cu zoom oferă, de asemenea, o mai bună versatilitate decât camerele duble ale lui Z Flip 4.

– Modelul de bază al lui S23 Ultra are mai mult spațiu de stocare decât versiunea de bază a lui Flip 4. Ultra vine, de asemenea, cu o opțiune de stocare de 1TB care nu este disponibilă pe dispozitivul pliabil de la Samsung.

– Variantele superioare ale modelului S23 Ultra au mai multă memorie RAM decât Z Flip 4.

– Cipul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 pentru Galaxy al lui S23 Ultra este mai puternic decât pachetul de procesare al lui Z Flip 4.

– Bateria lui S23 Ultra durează mai mult decât cea a lui Samsung Flip 4 și dispune de o încărcare prin cablu mai rapidă.

Factorul de formă unic al Samsung Flip 4 nu se pretează la o comparație directă. Atunci când este pliat, acesta are un ecran AMOLED de 1,9 inchi de rezoluție redusă la exterior, care ocupă aproximativ jumătate din spațiul din partea frontală pliată și este utilizabil doar pentru notificări și comenzi rapide ale dispozitivului. Lucrurile sunt însă mult mai apropiate atunci când Z Flip 4 este desfășurat. Ambele vin cu ecrane AMOLED și rate de reîmprospătare de 120 Hz, dar S23 Ultra are o rezoluție Quad HD+, în timp ce ecranul de 6,7 inchi al lui Z Flip 4 este limitat la Full HD+.

Sub capota lui Galaxy S23 Ultra folosește un procesor Qualcomm de nivel înalt, unul conceput special pentru Samsung. Bineînțeles, nici procesorul Snapdragon 8 Plus Gen 1 al Galaxy Z Flip 4 nu se lasă mai prejos și este puțin probabil să găsești o diferență uriașă în ceea ce privește performanța de zi cu zi. Totuși, dacă dorești cel mai performant telefon, acesta este Galaxy S23 Ultra si nu neaparat un Samsung Flip.

Galaxy S23 Ultra vs. Galaxy Z Flip 4: comparație de dimensiuni

Samsung S23 Ultra este un telefon mare, mai mare decât Galaxy S23 Plus din serie. Acestea fiind spuse, nu este prea diferit de Z Flip 4 atunci când acesta din urmă este desfășurat. Cu dimensiuni desfășurate de 165,2 x 71,9 x 6,9 mm, Flip 4 este puțin mai înalt, mai puțin lat și mai subțire decât Galaxy S23 Ultra (163,3 x 77,9 x 8,9 mm). De asemenea, este considerabil mai ușor decât S23 Ultra, cu 187 de grame față de 229 de grame, respectiv.

Samsung S23 Ultra vs Galaxy Z Flip 4: Camera foto

Varianta Ultra a seriei Galaxy S a rămas cu un shooter principal de 108MP încă din 2019, de la S20 Ultra. Așadar, trecerea la o cameră de 200MP este un upgrade semnificativ cu S23 Ultra. Celelalte camere din configurația sa cvadruplă se păstrează totuși de anul trecut, cu o cameră ultrawide de 12MP și două teleobiective de 10MP cu zoom optic 3x și, respectiv, 10x.

În continuare, o caracteristică remarcabilă a Galaxy Z Flip 4 este capacitatea de a-l sprijini în stare semipliabilă. Acest lucru poate fi util ca trepied sau dacă vrei să-ți faci o fotografie fără ca cineva din jur să te ajute.

Samsung S23 Ultra vs Galaxy Z Flip 4: Baterie și încărcare

Galaxy S23 Ultra nu a primit o îmbunătățire a capacității bateriei față de predecesorul său. Dar unitatea sa de 5.000 mAh este totuși mult mai mare decât bateria de 3.700 mAh pe care o ai pe Galaxy Z Flip 4. Ambele vin cu încărcare wireless de 15W cu un încărcător compatibil.

Acestea fiind spuse, chiar și bateria mică a lui Z Flip 4 se comportă foarte bine. Dispozitivul oferă în jur de patru până la cinci ore de funcționare a ecranului în cazul unei utilizări medii. Vitezele de încărcare nu sunt la fel de impresionante, totuși.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax