Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SĂNĂTATE.ALBA24: Incidenţa cazurilor de cancer tiroidian şi boli genetice, în creştere în judeţul Alba

Publicat

s

În Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, lunar, sunt înregistrate 350 de consultaţii la cabinetul de endocrinologie. Medicii spun că este semnalată creşterea incidenţei cancerelor tiroidiene şi a bolilor genetice. Patologia endocrină este una vastă cuprinzând afectiuni tiroidiene, hipotalamice, hipofizare, adrenale, gonadice şi tulburări ale metabolismului fosfo-calcic. Deşi este puţin cunoscut, osteoporoza este o afecţiune endocrină.

„Patologia endocrină cuprinde și unele bolile genetice, cazuri de infertilitate. În etiologia osteoporozei sunt incriminaţi, în primul rând, factori endocrini (postmenopauza prin carenţa de hormoni estrogeni, hipertiroidismul, insuficienţa corticosuprarenală etc.). De asemenea, printre afecțiunile cu incidență crescută în ultima perioadă se numără și cancerele tiroidiene. Dacă sunt diagnosticate din timp unele de forme de cancer tiroidian pot fi tratate şi chiar vindecate”, a spus medicul specialist endocrinolog Cristian Voia.

Citiţi mai multe detalii pe Sănătate.Alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Marcel

    joi, 16.05.2013 at 09:40

    ….traiasca poluarea, probabil de la gazele din Sebes ne „bucuram” de cresterea nr. de persoane bolnave de cancer….dar nu mai conteaza sanatatea locuitorilor cand intra bani multi la buget….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax