Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Sănătatea costă”: Pensionarii şi revoluţionarii vor plăti CAS

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat că Guvernul a decis, luni, includerea la obligativitatea plăţii contribuţiilor la asigurările de sănătate a încă două categorii sociale. Este vorba despre pensionarii cu venituri peste 740 de lei şi revoluţionarii, cu excepţia răniţilor şi răniţilor reţinuţi. Aceştia vor plăti, din ianuarie 2011, contribuţiile la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate, în valoare de 5,5%. Ministrul a motivat decizia Guvernului, prin ordonanţă de urgenţă, declarând că: Am ajuns ca la nivelul anului 2010 numărul total al persoanelor scutite de plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate să fie 10.732.616, din 21.500.000 de persoane, cât numără populaţia României în prezent. Practic, avem doar 6.729.264 plătitori de asigurări, din care aproximativ 5.000.000 de salariaţi”, bazându-se pe principiul că „Sănătatea costă”.

Autorităţile se aşteaptă la un impactul bugetar de 1,4 miliarde lei, în urma acestei măsuri. Precizăm că vor fi în continuare scutiţi de la plata asigurării de sănătate pensionarii cu pensii mai mici de 740 de lei, copiii, tinerii, studenţii, dacă nu realizează venituri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax