Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sancţiuni aplicate de jandarmii din Alba pentru consum de alcool în spaţiul public, cerşetorie şi prostituţie

Publicat

În România, consumul de alcool pe stradă este interzis şi se amendează. La fel ca prostituţia şi cerşetoria. Mulţi cetăţeni se bazează pe principiul „Hoţul neprins, negustor cinstit” şi încalcă aceste norme de consuită în public. Jandarmii aplică aproape zilnic amenzi acestui gen de persoane. Marţi, 10 ianuarie 2012, jandarmii au aplicat o serie de amenzi în acest sens.

Consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, precum drumurile publice, parcurile, stadioanele şi terenurile sportive, instituţiile culturale, sălile de spectacole, instituţiile sau unităţile economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări, se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei. Cu toate acestea, jandarmii depistează aproape zilnic persoane care, de multe ori aflate în stare avansată de ebrietate, aleg să consume băuturi alcoolice în spaţiul public şi care creează disconfort celorlalţi cetăţeni.

Un cetăţean din Alba Iulia, P.I., în vârstă de 46 de ani, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 100 de lei, după ce a fost surprins consumând alcool în autogara din Alba Iulia şi provocând prin aceasta indignarea persoanelor din jur.

Pe strada Gladiolelor din municipiul Alba Iulia a fost surprins C.D., în vârstă de 30 de ani din Pâclişa, judeţul Alba, care, deşi la prima vedere părea apt de muncă şi capabil să găsească modalităţi legale de întreţinere, apela la mila trecătorilor în vederea obţinerii unor foloase materiale. Bărbatul nu se afla la prima abatere de acest fel, astfel că de data aceasta nu a fost doar legitimat şi îndrumat spre un loc de muncă legal ci a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 100 de lei.

Jandarmii Alba desfăşoară şi acţiuni pentru prevenirea şi combaterea prostituţiei pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Marţi, aceştia au identificat-o pe S.R.M., în vârstă de 23 de ani, din Câmpia Turzii, judeţul Cluj care, pentru a obţine foloase materiale, încerca să acosteze bărbaţi pentru a întreţine raporturi sexuale. Tânăra a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax