Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sancţiuni DUBLE pentru lipsa rovignetei. Ce costuri trebuie să suporte şoferii care circulă fără taxa de drum plătită

Publicat

Ce riscaţi dacă veţi conduce fără rovignetă pe drumurile naţionale? Sancţiune dublă. Pe lângă amenda aferentă, veţi avea de achitat şi despăgubiri către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). În caz contrar, aţi putea fi executat silit.

Odată cu primirea amenzii pentru lipsa rovignetei, trebuie să plătiţi retroactiv contravaloarea acesteia pe un an, drept despăgubire.

Astfel, dacă pentru un autoturism amenda este de 250 de lei plus 124 de lei despăgubiri, către CNADNR, totalul ajunge la 370 de lei din buzunarele şoferilor.

În cazul autovehiculelor de transport marfă, această plată în plus poate ajunge la peste 1.200 de lei.

În cazul în care nu plătiţi aceste sume, există posibilitatea să fiţi executat silit, inclusiv cheltuieli legate de această procedură: taxă poştală, taxă de timbru, pentru acte şi onorariul executorului judecătoresc. În total, 369 de lei pentru un autoturism.
La final, ar urma să scoateţi din buzunar peste 500 de lei, cam de cinci ori valoarea unei roviniete pentru un autoturism.

sursa: bzi.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mdda

    vineri, 08.08.2014 at 16:40

    Si drumurile noastre toate sunt pline de gropi, daca i-mi rup masina CNADNR ma despagubeste? Degeaba platim zisa rovinieta ca drumurile lasa de dorit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax