Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Sancțiuni dure pentru comercianții sau distribuitorii care colaborează cu furnizori ce nu respectă legea ambalajelor

Publicat

Comercianții și distribuitorii de produse au obligația să se asigure că furnizorii respectă legea privind ambalajele. În caz contrar, riscă amenzi semnificative.

Obligațiile sunt dispuse prin Legea 249/2015, actualizată. Potrivit acesteia, operatorii economici care introduc pe piața națională produse ambalate trebuie să fie înregistrați la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Iar firmele care comercializează sau cele care distribuie produse ambalate trebuie să se asigure că operatorii economici care introduc pe piața națională produsele respective sunt incluși în lista AFM

Operatorii economici care comercializează către consumatorii finali produse ambalate în structuri de vânzare cu suprafață medie și mare sunt obligați să se asigure că operatorii economici care introduc pe piața națională produsele comercializate sunt incluși în lista AFM.

Sancțiuni prevăzute de lege

AFM monitorizează situația și poate cere comercianților sau distribuitorilor date privind lista furnizorilor lor. Astfel, poate verifica dacă acești furnizori își respectă obligațiile privind declarațiile referitoare la ambalaje.

”Conform Legii 249/2015, este absolut necesar ca distribuitorii și comercianții să se asigure că sursa din care provine marfa ambalată să fie una care funcționează conform legii dacă această marfă este achiziționată direct de la importatori sau producatori.

Prin urmare, trebuie să fie vorba despre un agent economic înregistrat în lista Administrației Fondului pentru Mediu. Nerespectarea acestei prevederi legislative este sancționată cu amendă de la 20.000 la 40.000 de lei”, a precizat Daniela Dobre, CEO Green Environment Support, pentru adevărul.ro.

Lista operatorilor economici care introduc pe piaţă produse ambulate sau le oferă spre închiriere este actualizată periodic de AFM, aici.

foto: arhivă, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax