Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Sancţiuni şi conficte soluţionate de jandarmii din Alba. Majoritatea disputelor au fost legate de neînţelegeri în familie

Publicat

În perioada 10 – 13 iunie a.c., jandarmii au sancţionat contravenţional 33 de persoane. Au fost aplicate 13 avertismente scrise şi 20 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 7.250 de lei. Majoritatea conflictelor soluţionate au fost dispute în familie.

Un albaiulian în vârstă de 42 de ani, R. Gică, a fost avertizat în scris deoarece, sâmbătă, la ora 2.05,  a apelat fără motiv întemeiat numărul unic pentru semnalarea situaţiilor de urgenţă – 112 – şi a solicitat prezenţa forţelor de ordine. Aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, bărbatul raportase un scandal imaginar într-un local din zona Gării CFR din municipiul Alba Iulia.

Duminică, s-a produs un scandal la un local situat pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Alba Iulia. Vinovat de declanşarea acestuia a fost găsit P. Cosmin (31 de ani), domiciliat în municipiul reşedinţă de judeţ, care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 200 de lei.

Un alt incident ce a necesitat intervenţia jandarmilor a avut loc vineri. I. Iosif, de 42 de ani – o mai veche cunoştinţă a jandarmilor – a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 200 de lei în urma unei dispute conjugale. Pentru aceeaşi faptă, provocare şi participare la scandal, în noaptea de vineri spre sâmbătă aveau să fie sancţionaţi cu avertisment scris şi doi concubini din Oarda. Dacă, în primul caz, bărbatul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, nu şi-a mai amintit motivul declanşator al conflictului familial, în cel de-al doilea caz acesta a fost mâncarea nepregătită conform specificaţiilor “capului familiei”.

De asemenea, tot pentru scandal în familie au fost sancţionaţi cu amendă în valoare totală de 200 de lei şi R. D., de 22 de ani şi R. I. F, în vârstă de 28 de ani. Conflictul între fraţi s-a desfăşurat pe timpul sărbătorii tradiţionale “Fiii Satului” din satul Tătârlaua, iar intervenţia unui echipaj de jandarmerie a pus capăt scandalului şi a prevenit declanşarea violenţei.

Doi minori, L.G.S., de 16 ani, din Bărăbanţ şi B.V.M., în vârstă de 17 ani, domiciliat în oraşul Zlatna au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment scris deoarece s-au certat în public, şi-au adresat injurii reciproce, au deranjat liniştea şi i-au indignat pe cei din jur.

Un avertisment scris şi patru amenzi contravenţionale în valoare totală de 400 de lei au fost aplicate unor cetăţeni care au fost surprinşi apelând la mila publicului, deşi la prima vedere par apţi de muncă. De amintit aici este cazul lui Ioan Cercea, de 52 de ani, domiciliat în municipiul Alba Iulia, care, aflat în Cimitirul “Corona”, adresa injurii şi cuvinte jignitoare celor care nu îi ofereau bani sau mâncare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Liviu

    marți, 14.06.2011 at 19:36

    RUSINE imensa a PRIMARULUI din Cetatea de Balta ,care nu a sprijinit deloc acest festival.
    Acest festival a fost sustinut financiar si organizational de cativa fii ai satului,care s-au nascut in acest sat si pe care i leaga multe amintiri frumoase.
    Dar PRIMARULUI sa i fie maxima rusine,nici un ban,nici un ajutor,doar minciuni si speach-uri obosite-propaganda parlamentara.
    In fine,acesti oameni tot au reusit si fara PRIMAR sa faca ceva frumos.
    Toti satenii s-au bucurat de acest festival.
    Cat despre incident,o prostie intre frati pe baza alcoolului.
    Respect JANDARMERIA care e a fost ff prompta

    • Nicu

      marți, 14.06.2011 at 19:45

      Da,intr-adevar asa a fost
      A iesit un festival frumos,la prima editie,a fost oarecum la inaltime.
      Oamenii prezenti au fost fericiti sa vada ca se mai intampla o astfel de activitate in Tatarlaua.
      Poate la anul o sa fie ceva mai multa lume care se implica si atunci o sa fie si mai reusit
      Jandarmeria si Politia au fost prezente si si-au facut datoria.
      Despre primarul din Comuna Cetatea de Balta,sunt total dezamagit.
      Nu a ajutat cu absolut nimic,decat cu reprosuri ca nu a fost votat de catre acesti sateni.
      Domle primar,fiecare are dreptul incontestabil la vot,iar despre implicarea dvs in aceste activitati culturale,din bugetul alocat acestor activitati,nu am cuvinte.
      Banii se duc in alte parti si activitati.
      Sprijin „0” .
      RUSINE

  2. UN FIU AL SATULUI

    duminică, 19.06.2011 at 14:29

    DESI A EXISTAT UN ASTFEL DE EVENIMENT MINOR, IN FAMILIE, PE FONDUL CONSUMULUI DE ALCOOL, ACESTA NU A REUSIT SA UMBREASCA ACEST EVENIMENT CULTURAL-ARTISTIC, PRIMA EDITIE A „FESTIVALULUI FIII SATULUI TATARLAUA 2011”, CARE S-A DESFASURAT IN DUMINICA RUSALIILOR.
    TOATA STIMA PENTRU JANDARMERIA ROMANA, CARE A INTERVENIT PROMPT, ELIMINAND ORICE INCERCARE DE TULBURARE A LINISTII SI ORDINII PUBLICE, DIN PARTEA CELOR 2 FRATI TURMENTATI.
    ESTE PERFECT ADEVARAT CEEA CE S-A SCRIS IN CELE 2 MESAJE ANTERIOARE, REFERITOR LA ACEST SUPERB EVENIMENT CULTURAL DIN TATARLAUA.
    DAR CEEA CE VA RAMANE PESTE ANI, CA O MARTURIE IN FATA ISTORIEI – SI TREBUIE MENTIONAT – A FOST LANSAREA DE CARTE CARE A AVUT LOC LA ACEST EVENIMENT (TATARLAUA – UN LOC AL SUFLETULUI NOSTRU). LUCRAREA REPREZINTA O SCHITA MONOGRAFICA A LOCALITATII, BINE DOCUMENTATA SI GARNISITA CU DOCUMENTE, HARTI SI FOTOGRAFII DE EPOCA.
    ESTE DE MENTIONAT SI REALIZAREA UNEI FRUMOASE INSIGNE PENTRU MARCAREA ACESTUI EVENIMENT, CARE A FOST DISTRIBUITA FIIILOR SATULUI PREZENTI LA TATARLAUA.
    FELICITARI ORGANIZATORILOR DIN MEDIAS, SI AUTORULUI LUCRARII DESPRE SATUL TATARLAUA, CARE S-AU IMPLICAT DIN TOT SUFLETUL IN PLANIFICAREA SI ORGANIZAREA ACESTUI EVENIMENT.

  3. UN PARTICIPANT

    duminică, 19.06.2011 at 14:53

    Buna ziua !

    Am participat si eu la acest frumos eveniment, FIII SATULUI TATARLAUA, din data de 12 iunie 2011.
    Este pacat ca presa semnaleaza doar aspectele mai putin placute ale evenimentului din Tatarlaua (Comuna Cetatea de Balta) si nu aminteste nimic despre organizarea exemplara, sonorizarea exceptionala, prestatia foarte buna a interpretilor si a echipelor de dansuri populare, insigna superba oferita participantilor si cartea lansata la acest eveniment, dedicata tuturor tatarlasenilor – TATARLAUA – UN LOC AL SUFLETULUI NOSTRU (OAMENI SI LOCURI).

    Felicitari organizatorilor, participantilor si tuturor celor implicati !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax