Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sancțiuni usturătoare pentru universitățile care înmatriculează studenți peste capacitatea maximă de școlarizare

Publicat

studenti Universitățile din România ar putea fi drastic sancționate dacă înmatriculează studenți peste capacitatea maximă de școlarizare. Potrivit unui proiectul de OUG al Ministerului Educaţiei, amenzile ar fi de 10 ori mai mari decât taxele de studii încasate.

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, propune un proiect de ordonanţă de urgenţă privind dreptul absolvenţilor de a beneficia de acte de studii recunoscute la finalizarea unor cursuri neautorizate şi sancţionarea instituţiilor de învăţământ care şcolarizează fără autorizare.

Potrivit acestui proiect, din anul universitar 2015-2016, universităţile care înmatriculează mai mulţi studenţi decât capacitatea maximă de şcolarizare sau la programe neautorizate vor primi amenzi de 10 ori mai mari decât taxele de studii încasate.

În plus, programul de studii neautorizat va intra în lichidare dacă este vorba despre un singur an universitar. Dacă neregulile se întind pe mai mulţi ani sau pentru mai multe programe de studii se pot efectua demersurile legale pentru desfiinţarea universităţii.

Din luna decembrie şi până acum, Ministerul Educaţiei a plătiti 1,7 milioane de lei în 7.400 de procese intentate de absolvenţii. Este vorba despre studenţii cărora la finalul facultăţii nu li s-a eliberat diploma de licenţă sau a căror diplomă nu era recunoscută de minister, din cauză că fuseseră înscrişi cu depăşirea ciferi de şcolarizare aprobate sau la un program neautorizat. Alte 2300 de procese se află în continuare pe rolul instanţelor, potrivit ministrului Sorin Câmpeanu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax