Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SANCȚIUNILE aplicate veterinarului din Aiud care nu a efecuat corect examenul trichineloscopic, în urma căruia s-au îmbolnăvit 21 de oameni

Publicat

Întrunită în ședință pentru a analiza situația medicului veterinar din Aiud, Alexandru Nemet, Comisia Județeană de Deontologie și Litigii din cadrul Colegiului Medicilor veterinari a stabilit sancțiunile ce vor fi aplicate acestuia. Reamintim că, în data de 10 ianuarie, 21 de persoane din Aiud au fost depistate cu trichineloză după ce au consumat din carnea unui porc, care fusese analizată și avizată de acest medic.

Vă prezentăm comunicatul transmis de purtătorul de cuvânt al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Delia Oltean:

Comisia Județeană de Deontologie și Litigii a Colegiului Medicilor Veterinari Alba, întrunită în data de 17.01.2014 la sediul DSVSA Alba, în vederea analizării activității medicului veterinar de liberă practică cu privire la efectuarea în condiții necorespunzătoare a examenului trichineloscopic, a constatat următoarele:

În cadrul exercitării profesiei acesta a încălcat prevederile Legii nr. 160/30.07.1998, precum și dispozițiile Codului de Deontologie Medicală Veterinară, din Regulamentul de Organizare Interioară al Comisiei Superioare de Deontologie și Litigii al Colegiului Medicilor Veterinari, respectiv nu a efectuat examenul trichineloscopic corespunzător cerințelor legale.

Având în vedere aceste aspecte, s-a dispus sancționarea acestuia cu mustrare severă și interzicerea dreptului de a efectua examen trichineloscopic pe o perioada nedeterminată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax