Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Sanitas” Alba dă în judecată statul pentru reducerea salariilor

Publicat

Marius Sepi, lider SANITAS Alba

Sindicatul „Sanitas” Alba începe demersurile legale pentru a acţiona în instanţă Statul Român, pentru reducerea salarială cu 25%, tăiere considerată ilegală. Iniţiativa sindicaliştilor are la baza reclamaţiile făcute de personalul medical. Membrii “Sanitas” au toate motivele să fie optimişti în ceea ce priveşte obţinerea unei sentinţe favorabile. Un grup de profesori din Călăraşi a câştigat, recent, prima bătălie cu statul împotriva reducerii cu 25% a indemnizaţiei de concediu.

Sentinţa obţinută la Tribunalul Călăraşi a creat un precedent, la fel s-a întâmplat, luna trecută, şi la Tribunalului Vâlcea, iar sindicaliştii spera ca şi restul proceselor din ţară să primească sentinţe similare.

Liderul „Sanitas” Alba, Marius Sepi, consideră  că reducerea salarială este o măsură abuzivă. Mai exact, vor fi înaintate 12 acţiuni împotriva statului şi împotriva fiecărei unităţi sanitare din judeţ.

Totuşi, premierul Emil Boc susţine că legea se va aplica în continuare. Acesta a declarat, recent, în presa naţională, că decizia Tribunalului Vâlcea, care a declarat ilegală reducerea salariilor cu 25% luna trecută, va fi atacată la instanţele superioare, fără a avea efecte imediate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax