Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SANITAS amână protestele până în septembrie. Dă termen două luni Guvernului să găsească finanţare pentru creşteri salariale în sectorul sanitar

Publicat

SANITAS suspendă acţiunile de protest până la data de 15 septembrie. Solicită, în schimb, Guvernului, să găsească în acest timp sursele de finanțare pentru creșteri salariale pentru toți angajații din sistem.

“Consiliul Național al Federației SANITAS din România, reunit în ședință extraordinară în data de 7 iulie 2014, a analizat oferta guvernamentală privind majorarea veniturilor pentru salariații de specialitate din sectorul sanitar și cel de asistență socială, situate sub plafonul de 1.500 lei, în două tranșe, ofertă făcută ca urmare a protestelor SANITAS din perioada 23-27 iunie a.c. Proiectul de acord care prevedea această creștere nu a fost validat de către Consiliul Național SANITAS. Pentru a da Guvernului posibilitatea identificării surselor de finanțare necesare unei creșteri salariale pentru toți angajații din sistem, Consiliul a adoptat o hotărâre conform căreia amână continuarea protestelor până la data de 15 septembrie 2014″, susţine Leonard Bărăscu, președintele Federației SANITAS, într-un comunicat remis Agerpres.

Liderii organizațiilor județene SANITAS au hotărât să susțină în continuare solicitarea de creștere a veniturilor tuturor salariaților din sectorul de sănătate și, respectiv, de asistență socială.

“Până la data de 15 septembrie, negocierile vor continua pentru găsirea soluțiilor optime rezolvării revendicărilor sindicale. De asemenea, tot până la data menționată, comisia interministerială împreună cu reprezentanții Federației SANITAS va trebui să pregătească — conform angajamentului asumat — și proiectul de act normativ care să reglementeze aplicarea principiilor de salarizare prevăzute de Legea nr. 284/2010, în vederea eliminării actualelor inechități din grila de salarizare”, mai precizează reprezentanţii Federaţiei.

sursa: agerpres

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax