Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sanitas cere contract colectiv, majorarea salariilor şi deblocare posturilor în domeniul asistenţei sociale. S-ar putea ajunge la protest în stradă

Publicat

Federaţia Sanitas își propune încheierea unui contract colectiv de muncă în domeniul asistenţei sociale, majorarea salariilor şi deblocarea posturilor din domeniu.Vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a spus că una dintre deciziile Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas vizează susţinerea în acest an a celor 8.000 de membri din asistenţă socială. În cazul în care nemulţumirile federaţiei nu vor fi luate în considerare s-ar putea ajunge şi la protest.

Marius Sepi a anunțat că prin «Ofensiva 2014 pentru asistenţă socială» se va cere încheierea unui contract colectiv de muncă pe domeniul asistenţă socială, creşterea de urgenţă a veniturilor salariale pentru asistenţii sociali, în condiţiile în care sunt cele mai mici din tot sectorul bugetar, majorarea salariilor, aplicarea Legii salarizării unitare şi deblocarea de urgenţă a posturilor din domeniu.

Sindicaliştii vor solicita o întâlnire cu conducerea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Vicepreședintele Sanitas a precizat că în cazul în care, în urma demersurilor federaţiei nu vor fi luate măsuri, vor apela la căile legale pe care le au la dispoziţie pentru a-şi cere drepturile, inclusiv acţiuni de protest în stradă.

În luna noiembrie, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, declara că dacă ar avea singură putere de decizie, ar creşte în primul rând salariile asistenţilor sociali, acestea fiind, de fapt, cele mai mici.

Tot în acea perioadă menționa că în anul 2014 se preconizează o creştere cu trei la sută a fondului global de salarizare, Executivul trebuind să decidă cum va acorda această creştere.

„Sunt mai multe variante de lucru: să creştem salariile mici sau să creştem salariile pentru anumite categorii de personal, precum medicii rezidenţi. Eu înclin, dacă aş avea singură puterea de decizie, să creştem salariile asistenţilor sociali, care sunt, de fapt, cele mai mici”, spunea ministrul Mariana Câmpeanu.

sursa: mediafax.ro, foto: arhiva

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax