Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sanitas: Salariaţii din sănătate şi asistenţă socială vor avea creşteri de venituri, după noua lege a salarizării

Publicat

protest-medici

Toţi salariaţii din sănătate şi asistenţă socială vor avea creşteri de venituri, susţin reprezentanţii Sanitas. Potrivit acestora, niciun salariat din sănătate şi asistenţă socială nu va avea pierderi de venituri odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării.

„Legea va corecta inechităţile apărute ca urmare a nepunerii în aplicare, în totalitate, a Legii 153/2017 şi va avea în vedere o reaşezare a ierarhiei în interiorul familiei ocupaţionale sănătate şi asistenţă socială, precum şi introducerea tuturor categoriilor de personal în aceeaşi anexă”, susţin sindicaliştii.

Astfel, noua lege a salarizării personalului bugetar va fi construită în aşa fel încât toţi salariaţii din sănătate şi asistenţă socială vor avea creşteri de venituri.

În ceea ce priveşte revendicarea privind creşterea veniturilor tuturor salariaţilor, Ministrul Sănătăţii s-a angajat să susţină în Guvern orice soluţie care va avea ca finalitate creşterea veniturilor angajaţilor din Sănătate.

Referitor la finanţarea unităţilor sanitare, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, „şi-a declarat preocuparea constantă şi sprijinul necondiţionat pentru asigurarea finanţării corecte şi suficiente a unităţilor sanitare, pentru întregul an, asigurându-ne că se vor găsi soluţii pentru continuarea optimă a activităţii în aceste unităţi”.

Ca urmare a protestelor din perioada 6-8 februarie, reprezentanţii Biroului Operativ al Federaţiei Sanitas s-au întâlnit, vineri 10 februarie 2023, cu Alexandru Rafila – Ministrul Sănătăţii, însoţit de o echipă de tehnicieni din minister.

Discuţiile s-au axat pe analiza revendicărilor Sanitas şi identificarea de soluţii pentru rezolvarea acestora.

În ceea ce priveşte noua lege a salarizării personalului bugetar, Ministrul Sănătăţii s-a angajat să constituie, până săptămâna viitoare, un grup de lucru la nivelul ministerului, format din tehnicienii instituţiei şi reprezentanţii federaţiilor sindicale reprezentative în sistemul sanitar, grup de lucru care să redacteze noua lege ţinând cont de principiile reiterate şi susţinute de Federaţia Sanitas.

„Întregul parcurs de redactare şi aprobare a noii legi a salarizării se va face cu consultarea partenerilor sociali”, susţin sindicaliştii.

sursa: agerpres.ro

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. PILU

    duminică, 12.02.2023 at 21:11

    si nu ne spuneti cat castiga ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax