Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șantajiștii „porno“ din Cugir, condamnaţi la închisoare cu suspendare. I-au cerut unei tinere 10.000 de euro, ca să nu-i publice imagini indecente pe internet

Publicat

santaj Doi bărbaţi din oraşul Cugir au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru şantaj. Inculpaţii au cerut unei tinere suma de 10.000 de euro pentru a nu publica pe internet un film în care aceasta apărea în ipostaze indecente.

Infracţiunea a avut loc în ianuarie 2012, iar prima sentinţă a fost pronunţată la Judecătoria Alba Iulia în 20 septembrie 2016. Cristian Florin Dăian (31 de ani) şi Iulian Florin Sînea (26 de ani), au primit, fiecare, pedepsa de 2 ani de închisoare cu suspendare pe o perioadă de 4 ani.

În urmă cu patru ani, poliţiştii Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au fost sesizaţi de către Giorgiana P. (23 de ani), din Cugir, cu privire la faptul că este şantajată de către doi bărbaţi din oraş, care i-ar fi cerut suma de 10.000 de euro pentru a nu posta pe internet un film în care aceasta apare în ipostaze indecente. Tinerii chiar au postat un asemenea film pe un site, după care l-au şters.

Poliţiştii au organizat un flagrant, iar cei doi suspecţi au fost prinşi în timp ce primeau de la victimă suma de 600 euro, bani care iniţial au fost marcaţi. În baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Alba Iulia au fost efectuate percheziţii domiciliare la locuinţele învinuiţilor, de unde au fost ridicate mai multe medii de stocare informatice, telefoane mobile şi unităţi centrale de calculator.

Cei doi învinuiţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru comiterea infracţiunilor de şantaj şi răspândirea de materiale obscene. Inculpaţii au fost trimişi în judecată în anul 2013.

Decizia pronunţată la Curtea de Apel Alba Iulia poate fi contestată la Curtea de Apel. Instanţa a respins acţiunea civilă formulată de persoana vătămată şi a dispus restituirea către aceasta a sumei de 600 euro, plătită celor doi în ianuarie 2012.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax