Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Săptămână cu decizii majore pentru Uniunea Europeană: Prima sesiune a noului legislativ. Se alege conducerea

Publicat

Parlamentul European nou ales își va desfășura sesiunea constitutivă în perioada 16-19 iulie la Strasbourg, în cursul căreia va avea loc votarea atât a președintelui Parlamentului European cât și a președintelui Comisiei Europene, transmite un comunicat al instituției.

Prima sesiune va fi deschisă marți la ora 10.00 (ora Strasbourg). Primul act al Parlamentului după constituire este de a-și alege președintele pentru următorii doi ani și jumătate (jumătate de legislatură).

Opt deputați europeni vor fi selectați ca supraveghetori ai alegerilor, care vor avea loc prin vot secret pe hârtie.

Pentru a fi ales, un candidat trebuie să câștige majoritatea absolută a voturilor valabil exprimate, adică 50% plus unu.

Alegerea vicepreședinților și chestorilor

După alegerea președintelui, deputații europeni vor alege restul membrilor Biroului Parlamentului: 14 vicepreședinți și cinci chestori. (Marți și miercuri).

Formarea comisiilor și delegațiilor Parlamentului: Parlamentul va vota miercuri componența numerică a comisiilor și subcomisiilor sale permanente, precum și a delegațiilor sale interparlamentare.

Nominalizările comisiilor vor fi decise de grupurile politice și anunțate în plen vineri.

Comitetele se vor reuni săptămâna următoare pentru ședințele lor constitutive pentru a-și alege președinții și vicepreședinții.

Printre viitorii vicepreședinți s-ar putea afla și un politician care are legături strânse cu județul Alba.

Este vorba despre Victor Negrescu, propus din partea grupului socialiștilor europeni.

Vezi și: Coordonatorul PSD Alba, Victor Negrescu, propus pentru funcția de vicepreședinte al Parlamentului European

Alegerea Președintelui Comisiei Europene. Joi, la ora 13.00 (Ora Strasbourg), Parlamentul va decide dacă o susține pe Ursula von der Leyen pentru președinția Comisiei Europene.

La ora 09.00, ea va vorbi în plenul Parlamentului și va prezenta viziunea și planurile sale pentru următorii cinci ani, urmate de o dezbatere cu deputații europeni.

Votul cu vot secret pe hârtie va avea loc după dezbatere. Pentru a fi aleasă, ea are nevoie de majoritatea absolută (50% plus unu) a membrilor componente ai Parlamentului.

Un alt punct pe agenda săptămânii viitoare: Războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Miercuri dimineață, liderii grupurilor politice vor face declarații cu privire la necesitatea sprijinului continuu al UE pentru Ucraina, urmate de un vot asupra unei rezoluții la ora 17.00.

Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului de subvenții al Parlamentului European în domeniul comunicării. Parlamentul European nu a fost implicat în pregătirea proiectului și nu este responsabil în nicio măsură de informațiile sau punctele de vedere exprimate în cadrul proiectului, iar acestea nu-i impun nicio obligație; responsabilitatea aparține exclusiv autorilor, persoanelor intervievate, editorilor sau difuzorilor programului, în conformitate cu legislația aplicabilă. Parlamentul European nu poate fi considerat responsabil nici pentru daunele, directe sau indirecte, care pot rezulta în urma realizării proiectului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate