Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Săptămâna de lucru de patru zile în România. Ce spune ministrul Muncii despre aplicarea acestei măsuri

Publicat

Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că săptămâna de lucru de patru zile în România ar putea fi implementată după un dialog social serios care să implice specialiști de la ministerele muncii și sănătății, dar și patronatele și sindicatele.

Conform unui sondaj recent, 80% dintre români și-ar dori un astfel de regim de muncă.

”E o chestiune extrem de serioasă, trebuie dezbătută. Sunt țări în Europa care au implementat deja acest lucru, se discută și în Belgia, acum, din câte știu, pentru o posibilitate, nu obligativitate. Eu cred că discuția ar trebui să pornească cu specialiști din Ministerul Sănătății, din Ministerul Muncii, patronate și sindicate. Propunerea este extrem de serioasă și trebuie să vedem dacă la noi, în România, în această perioadă, cu aceste crize – sanitară, de securitate, economică – este oportună o această măsură”, a spus ministrul Marius Budău, pentru digi24.ro.

Ministrul spune însă că nu se pronunță ”pentru că aș avea instinctul – așa cum simt eu piața muncii acum, să nu fiu de acord pentru că și așa avem un deficit foarte mare al forței de muncă”.

Acesta precizează că, dacă în urma unui dialog social se va agrea această măsură, ”atunci cu siguranță voi fi un susținător, dar atunci când voi avea toate elementele”.

Budăi spune că a avut discuții cu o parte dintre sindicate și patronate.

”Unele patronate agreează, altele sindicate nu vor să mărească programul de lucru. Avem o directivă care ne creează un echilibru între profesional și mediul familial. Trebuie să le luăm pe toate în calcul – discuția este mai mare”, a spus Marius Budăi la interviurile Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax