Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Săptămâna Europeană a Vaccinării. Dr. Horea Timiș: „Părinții care refuză să își vaccineze copiii fac o mare greșeală”

Publicat

Perioada 20-27 aprilie este cunoscută, în toate țările teritoriului european ca Săptămâna Europeană a Vaccinării, desfășurată sub sloganul generic „Să prevenim, să protejăm, să imunizăm”. În aceste zile, se derulează o campanie de informare despre importanța vaccinului în prevenirea unor boli, al căror tratament ar putea fi deopotriva complicat și costisitor.

„Scopul principal al acestei săptămâni este stimularea creșterii acoperirii vaccinale vizând cu precădere populația vulenrabilă sau greu accesibilă. La nivelul județului Alba, dr. Dana Popa Drăghici, vaccinolog-epidemiolog, se va ocupa de instuirea privind importanța vaccinării în școli. A fost o perioadă în care vaccinarea împotriva rujeolei și împotriva altor boli, s-a lovit de un refuz al părinților de a vaccina copiii din varii motive, că ar avea efecte adverse sau altele. Importanța și beneficiile vaccinării sunt mult mai mari decât lipsa vaccinului. Dacă un copil face boala respectivă si este o formă complicată, mai greu facem față ca medici, ca părinți și în general ca societate”, a explicat dr. Cristina Galoș.

„Părinții care evită să își vaccineze copiii fac o mare greșeală. Ar trebui să se informeze la surse profesionale, medici specialiști, medici de familie, medici vaccinologi. Ar trebui să existe o lege prin care, cei care refuză vaccinul și pe parcursul vieții se îmbolnăvesc, să își plătească cheltuielile”, a adăugat dr. Horea Timiș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. GHITA

    joi, 25.04.2013 at 02:35

    Fiecare face cum crede !Din fericire exista multe surse de informare, iar pe unii dintre „clientii” vaccinurilor ii putem vedea pe strada in fiecare zi !!Pentru astia cine a platit ?Mai mult s-a incasat !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax