Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Săptămâna Mare la Penitenciarul Aiud: Deţinuţii participă la slujbe religioase şi la dezbateri cu educatori. Meniu de Paşti cu ou roşu şi produse de patiserie

Publicat

penitenciarul-aiudŞi în Penitenciarul Aiud sunt organizate în această perioadă o serie de activități pentru celebrarea celei mai mari sărbători ale creştinătăţii. Deţinuţii participă la slujbe religioase la biserica din incintă, la dezbateri cu educatori, vor primi pachete cu alimente şi alte produse, iar un grup va merge vineri la o biserică din Aiud.

În Săptămâna Mare sunt oficiate zilnic, la biserica din incintă, servicii religioase specifice Paştelui, deţinuţii participă la dezbateri mediate de educatori şi invitaţi din comunitate, asistă la proiecţii de filme tematice transmise prin studioul TV intern, prezentări power-point sau confecţionează obiecte artizanale (felicitări, ouă pictate, obiecte din material textil, din hârtie, icoane pe lemn), transmit reprezentanţii Penitenciarului Aiud.

Persoanele private de libertate nevizitate şi fără posibilităţi materiale vor primi pachete constând în produse alimentare precum şi produse de igienă personală oferite de către reprezentanţi ai cultelor religioase.

Un grup de persoane private de libertate se va deplasa în Vinerea Mare, împreună cu preotul capelan al unităţii, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Aiud pentru a asista la Denia celor 12 Evanghelii.

Pregătirile pentru Paşte mai cuprind acţiuni de igienizare ale incintelor penitenciarului (camere, cluburi, biserică, școală, alei), iar duminică persoanele private de libertate vor primi un meniu îmbunătăţit, completat cu ou roşu şi produse de patiserie.

Scopul proiectului este de a sprijini procesul de reintegrare socială a deţinuţilor aflaţi în custodia unităţii prin oferirea de oportunităţi pentru exercitarea libertăţilor religioase, atenuarea efectelor negative ale detenţiei și susţinerea stimei de sine.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax