Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Săptămâna prevenirii criminalității: acțiunile organizate de Poliția Alba, până în 27 mai

Publicat

În perioada 22 – 27 mai 2022, la nivel național, se desfășoară evenimentul organizat de Poliția Română sub titlul „Săptămâna prevenirii criminalității”.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, va organiza, zilnic, activități preventive. Obiectivul este sensibilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

Luni, 23 mai, va fi dedicată prevenirii discriminării, marți, 24 mai, vor fi desfășurate activități de prevenirea violenței domestice, iar miercuri 25 mai vor fi abordate teme care vizează prevenirea victimizării și a disparițiilor de minori.

Joi, 26 mai, polițiștii vor desfășura activități specifice pentru siguranța online.

Vineri, 27 mai, activitățile vor fi dedicate preveniri infracțiunilor contra patrimoniului și siguranței rutiere, urmând să fie organizate ample acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la cele mai eficiente modalități de protejare a locuințelor și bunurilor personale, acțiuni în trafic, menite să sporească siguranța rutieră și concursuri dedicate celor mai mici participanți la traficul rutier.

Regulile de circulație rutieră, explicate copiilor

Premergător Săptămânii Prevenirii Criminalității, dar în spiritul evenimentului, ieri, 21 mai, polițiștii Serviciului Rutier împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au fost alături de participanții la Junior Bike Race, concurs de montain-bike, dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, care s-a desfășurat în comuna Ciugud.

Au fost repetate regulile de circulație rutieră dedicate bicicliștilor și pietonilor și s-au legat prietenii.

Grupul de copii ucraineni, prezenți la competiție, au învățat lecția siguranței în limba lor maternă, de la o polițistă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, vorbitoare de ucraineană.

Prin temele abordate în cadrul evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalității”, polițiștii doresc să concentreze un număr mare de întâlniri cu cetățenii într-o perioadă de timp bine determinată, astfel încât, în colaborare cu parteneri – autorități locale, unități de învățământ sau mass-media, cetățenii să fie informați despre necesitatea adoptării unei conduite de auto protecție, în vederea reducerii riscului de victimizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax